Velkommen til Egedal Kommune; en lille kommune i rivende udvikling. Her arbejder vi for at skabe rammerne for en god og velfungerende hverdag for borgere i alle aldre. Vi udvikler altid vores services i tæt dialog med borgere, virksomheder og erhvervsfolk.

Er du ny i Kommunen?

Flytteguiden er din introduktion til dit nye lokale netværk.

Fritidsliv for alle

I Egedal Kommune er der muligheder for alle. Med fem idrætsanlæg, en svømmehal og to svømmebade er vores målsætning at favne bredt med tilbud til alle borgere i kommunen. Det er
vores vision at give borgerne mulighed for at have en hverdag i fællesskab og bevægelse. I Egedal findes et utal af foreninger og tilbud, som drives af frivillige ildsjæle. Fælles for alle er, at de er med til at gøre det både sjovt, sundt og aktivt at bo i kommunen. Karate, kor, svømning, spejderhytte eller skak? Tilbuddene er mange, og der fi ndes helt sikkert noget, som passer til lige netop dig og din familie.

En ny by på vej

10.000 nye borgere kan i en nær fremtid fl ytte ind i den moderne by; Egedal By. Med en placering lige ved s-togsstationen bliver byen et godt valg for familien, der vil bo på landet, men i nem
nærhed af byen. Her forvandles grønne marker over de kommende 20-30 år til en levende by med både butikker, boliger og virksomheder.

Handels- og shopping faciliteter

Selvom Egedal er en lille kommune, så har vi stadig et rigt handelsliv. Egedal Centret er et skønt nærcenter, hvor du kan gå på opdagelse i mere end 70 butikker. Her er alt, hvad du behøver af
tøjbutikker, café, gourmet-chokolade, rom og gin-smagning samt dagligvarebutikker.

Bibliotek og kulturhus i ét

På bibliotekerne i Ganløse, Smørum, Stenløse og Ølstykke kan du låne alt, hvad dit hjerte begærer inden for litteratur, lydbøger, musik og meget mere. Bibliotekerne fungerer også som centrale kulturhuse i kommunen, hvor du kan opleve udstillinger, teater og foredrag for både børn og voksne. Her kan du også låne lokaler til arrangementer. På egedalbibliotekerne.dk får du nemt og hurtigt overblik over de mange spændende tilbud og arrangementer.

En grøn og ambitiøs kommune tæt på byen

Egedal er en grøn kommune – men tæt på hovedstadens mange tilbud. Vi har hele fem S-togsstationer, og det gør Egedal Kommune til en populær pendlerkommune: 76% pendler ud – 54% pendler ind.

Vi er ambitiøse på klimaområdet, og vi har forpligtet os til at reducere CO2 -belastningen med minimum 2% årligt. Det betyder, at udviklingen i kommunen går hånd i hånd med lavenergibyggeri og en mere miljøvenlig energiforsyning. De sidste 10 år har vi mindsket vores CO2 -udslip med mere end 3% om året. Det er vi stolte af, og vi vil fortsætte med mere effektiv energistyring og nye investeringer i energisparende foranstaltninger.

Naturen i Egedal

Noget som gør Egedal til noget særligt er naturen og landskaberne. Vores natur er spændende og varieret. Landskabet er formet og modelleret af istidsaflejringer med tunneldale,  morænebakker og brede ådale. Mod nord står de store skove og Naturpark Mølleåen. Her fi der du blandt andet Mølleåen Bastrup Sø og Buresø, hvor man kan bade om sommeren.
Mod syd præges landskabet af åer, småsøer og moselandskaber.

Egedal Kommune er rig på naturoplevelser, som er tilgængelig både til fods og på cykel. Du kan fi nde forslag til udfl ugtsmål og ruter på kommunens hjemmeside.

Tæt på borgeren

Egedal Kommune ønsker en god dialog med borgerne. Vi mødes til borgermøder og debatarrangementer og du kan følge med i kommunens arbejde og aktiviteter på Facebook/EgedalKommune, på LinkedIn/EgedalKommune og på Instagram/EgedalKommune.

Kontakt

Kommunikation

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke
E-mail: presse&kommunikation@egekom.dk
Tlf.: 7259 6000

Pressetelefon
Tlf: 7259 6203

Uden for almindelig telefontid kontakt:

Kommunikationschef
Marianne Roed Jakobsen
E-mail: marianne.roed.jakobsen@egekom.dk

Tlf: 5094 4143