Nyhed

Langsigtet investeringsplan kan skabe balance

Fredag blev de politiske forhandlinger om en plan for at sikre balance i Egedal Kommunes økonomi skudt i gang. Politikerne skal finde besparelser for 97 millioner kroner i 2019. En af de store opgaver bliver at forhandle en langsigtet investeringsplan på plads.

Der er stadig ikke balance i Egedal Kommunes økonomi. Så præcist kan indledningen på de politiske forhandlinger om kommunens budget for 2019 sammenfattes.

Lige nu ser overskuddet på driften ud til at være 97 millioner kroner for lavt til at kunne finansiere anlæg og de løbende afdragsforpligtelser. Det kunne kommunaldirektør Lars Wilms fortælle på det borgermøde om budgettet, som blev holdt tidligere på ugen.

- Det er vores politiske ansvar at fjerne ubalancen i vores økonomi. Det kræver, at vi sætter kikkerten for øjet, og ser længere frem end bare til næste års budget, siger borgmester Karsten Søndergaard.

10-årig finansierings- og investeringsplan

De aktuelle økonomiske udfordringer forhindrer nemlig ikke Byrådet i at have store ambitioner om at udvikle velfærdsydelserne til borgerne, ligesom udviklingen af bysamfundene i kommunen også står højt på prioriteringslisten. Derfor forhandler politikerne nu om en 10-årig investeringsplan med en tilhørende finansieringsplan. Det er finansieringsplanen, der skal sikre den nødvendige finansiering til de mange investeringer, som Byrådet gerne vil gennemføre.  

Byrådets hovedprioriteter er etablering af læringsfællesskaber for børn og unge, plejeboliger og botilbud til borgere med handicap og sindslidelser, en bæredygtig byudvikling, bygninger som lever op til moderne vedligeholdelsesstandarder, og endelig plads til mindre investeringer.

Hvis investeringsplanen forhandles på plads, indeholder den en række meget vigtige tilvalg. Det betyder dog også, at der er ting, der ikke er råd til.

- Det er vigtigt, at vi prioriterer knivskarpt i de forhandlinger, vi nu er i gang med. Vi er alle i Byrådet meget ambitiøse - og vi vil gerne skabe de allerbedste tilbud og løsninger for borgerne i Egedal. Det kan vi kun gøre, hvis vi bliver enige om et solidt grundlag, som kan sikre vores økonomi på den lange bane, siger borgmester Karsten Søndergaard.

På den lukkede del af budgetseminaret fredag eftermiddag skal politikerne drøfte det videre forhandlingsforløb.

Selve forhandlingerne gennemføres i løbet af september måned. Budgettet bliver førstebehandlet af Byrådet den 19. september. Herefter forhandler Byrådet den endelige budgetaftale på plads, den bliver formelt besluttet på Byrådets andenbehandling af budgettet den 10. oktober 2018.

Kontakt

Borgmestersekretariatet

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke
E-mail: borgmestersekretariatet@egekom.dk
Tlf.: 7259 6000

Mandag 8-14
Tirsdag og onsdag 10-14
Torsdag 10-17.30
Fredag 10-12

Kommunikation

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke
E-mail: presse&kommunikation@egekom.dk
Tlf.: 7259 6000

Uden for almindelig telefontid kontakt:

Pressevagten

Tlf: 7259 6360

Kommunikationschef
Marianne Roed Jakobsen
E-mail: marianne.roed.jakobsen@egekom.dk

Tlf: 5094 4143