Nu starter byggeriet af ny daginstitution i Smørum

Under en strålende sol tog borgmester, udvalgsformænd og børn det første spadestik på den nye daginstitution i Smørum.

Første Spadestik Ny Daginstitution i Smørum 13 maj 2019 Foto Lotte Raabo Larsen
Første spadestik 13. maj 2019

Børnene tog selv det første spadestik til deres kommende daginstitution mandag den 13. maj. Her var børn og personale inviteret til første spadestik på "Ny daginstitution i Smørum", der skal stå færdig i 2020. Med til arrangementet var også inviteret entreprenørteam, projektteam og de mange samarbejdspartnere på projektet.

Områdeleder for daginstitutioner i Smørum Michael Høyer Johansen bød velkommen. Derefter var der taler og spadestik.

Taler og spadestik

Borgmester Karsten Søndergaard tog første spadestiksammen med Carina Buurskov, formand for Egedal Kommunes Familieudvalg - og Ib Sørensen, formand for Egedal Kommunes Planudvalg og 1. viceborgmester.

Karsten Sønderggard sagde i sin tale inden spadestikket:
- Jeg har glædet mig til denne dag i meget lang tid. Vi har talt om en ny daginstitution i Smørum i rigtig mange år og det er rart, at vi nu står her på marken og er klar til at tage første spadestik. Egedal er en spændende kommune i vækst. Derfor er det også helt naturligt, at vi bygger en ny daginstitution. Institutionen kommer til at ligge her i området vi kalder Smørum Vest, hvor her også skal udbygges med boliger i løbet af de kommende år, sagde Karsten Søndergaard.

Børnene hyggede sig på græsset, og der var frugt og kage.

Carina Buurskov talte direkte til børnene og personalet. Hun fremhævede, at netop her på denne grønne mark kommer deres hverdag til at udfolde sig i et rigtig flot hus med plads til 136 børn fordelt på fire vuggestuegrupper og fire børnehavegrupper, og plads til "det lille i det store".

Ib Sørensen talte om kvaliteten ved det valgte byggeri, som han fremhævede som flot og anderledes med sine to planer og bløde former. En arkitektur i bæredygtige materialer, der vil spille rigtig godt op til området.

Til sidst takkede Jens Larsen, entreprenør Combi BYG, for at Combi BY totalentreprise får overdraget ansvaret for byggeriet.

Med dette første spadestik starter byggeriet af "NY DAGINSTITUTION I SMØRUM" på byggepladsen ved Kirkevangen, nord for kvarteret Hyldekær i Smørum. Her er opsat byggepladsskilte, så alle kan se, hvad og hvor der bygges.

E-mail: presse&kommunikation@egekom.dk

Kommunikationschef