Nyhed

Hvad så, Ølstykke Stationsby?

Støt op om din bys udvikling og fremtid. På uformelle møder i Ølstykke Bibliotek kan dine ideer blive luftet og de bedste kan blive til virkelighed

Kalender Til Hjemmeside

Opdateret 7. november 2019.
Der skal laves en Helhedsplan for Ølstykke Stationsby, men hvordan ønsker borgerne egentlig, at deres by skal se ud i fremtiden? Det har Byrådet besluttet sig for at finde ud af. Derfor sender de byplanlægger og arkitekt Amalie Dombernowsky til byen. Seks torsdage i november og december kan du møde hende på Ølstykke Bibliotek. Her sidder hun klar til at høre dine ideer og visioner for stationsområdet.  

Lad os da prøve det

Møderne har bl.a. fokus på identitet, fællesskab, kultur og tilgængelighed. For Helhedsplanen skal se på den samlede udvikling og dermed også den samlede fortælling for Ølstykke Stationsby.
- Vi spørger borgerne, for de ved bedst. Når de besøger os i Ølstykke Bibliotek kan vi udvikle ideer sammen. De bedste tager vi med tilbage, og i foråret vil de blive omsat til virkelighed for en stund. Vi skal nemlig prøve ideerne af, inden vi giver os i kast med større investeringer, fortæller Amalie, der også afholder møder med Banedanmark, Movia og relevante grundejere.
Viser det sig for eksempel, at borgerne mangler mødesteder, at de mener byen skal være grønnere eller der skal ses på trafikken, kan der til foråret etableres midlertidige bænke, plantekasser eller trafikgener. Og virker tiltagene efter hensigten vil det komme med som fremtidige tiltag i Helhedsplanen.

Kom med til åbningsfest

Arbejdet med Helhedsplanen skydes i gang med en reception den 14. november kl. 16-18 på Ølstykke Bibliotek.  
- Jeg glæder mig meget til, at vi flytter planlægningen ud af rådhuset til der, hvor de borgere, det berører faktisk er. Det er vigtigt, at vi ideudvikler sammen og ikke mindst, at vi får prøvet tingene af i praksis, fortæller Ib Sørensen, formand for Planudvalget.
En Helhedsplan er en samlet vision og skal pege på hvilke fremtidige initiativer, der kan være med til at vende udviklingen  og skabe mere liv og aktivitet i byen. Helhedsplanen forventes endeligt vedtaget i sommeren 2020.
Byudviklingsrummet er åben hver torsdag fra den 14. november til 19. december fra kl. 16-18.

Ønsker du at blive orienteret om kommende møder om Helhedsplanen for Ølstykke Stationsby kan du tilmelde dig nyhedsbrevet ved at sende en mail til Amalie på Amalie.Dombernowsky@egekom.dk.

Kontakt

By, Kultur og Borgerservice

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke
E-mail: cbk@egekom.dk
Tlf.: 7259 6000

Mandag, tirsdag, onsdag kl. 10-14
Torsdag kl. 10-17.30
Fredag kl. 10-12