Fyrer du for gråspurvene og føler du at din varmeregning er for høj?

På Egedals Energimarkedsplads kan du komme og få inspiration og vejledning til, hvordan du kan gøre i dit hus mere energieffektivt. Markedspladsen retter sig mod alle private husejere i kommunen.

Energioptimering af hus

Torsdag d. 10. oktober mellem kl. 18:30-21:00 afholder Egedal Kommune i samarbejde med Energistyrelsen en Energimarkedsplads i Byrådssalen på Egedal Rådhus.

Egedal Kommune er på vej med en Strategisk Klima- og Energiplan, der skal vise vejen for en halvering af CO2-udledningen frem mod 2030. Klima- og Energiplanen bygger videre på det tidligere mål om en reduktion på 7% i CO2-udledning fra 2007-2020. Det mål er indfriet, men nu skal der endnu mere fart på omstillingen. Og her er de private husstande ikke til at komme udenom.

- De private husstande har en vigtig rolle at spille, hvis vi skal i mål med de ønskede CO2-reduktioner, da de står for 75% af varme- og elforbruget i kommunen. Her er der et stort potentiale for reduktioner, blandt andet gennem energirenoveringer eller nye varmekilder. Når en energioptimering samtidig også kan give en række andre positive effekter for husejerne, så håber vi at Energimarkedspladsen kan være med til at inspirere en masse til at overveje grønnere løsninger, fortæller Bo Vesth, der er formand for Teknik- og Miljøudvalget.

Der er sket en stor udvikling på energimarkedet og naturgas- og varmepumpeteknologien. På Energimarkedspladsen er der god mulighed for at få viden og konkrete råd af konsulenter og håndværkere til, hvad du kan gøre for at få et bedre indeklima, en lavere varmeregning og et energieffektivt hus.

Markedspladsen arrangeres i samarbejde med Energistyrelsen og handler om mulighederne for at energirenovere og skifte til grønnere varmekilde.
Tilmelding på www.sparenergi.dk/inspirationsmoede

Er du forhindret i at deltage på Energimarkedspladsen, kan du også selv gå på opdagelse i dine muligheder på Energistyrelsens hjemmeside https://sparenergi.dk/forbruger/vaerktoejer

Teknik og Miljø

E-mail: teknik-miljo@egekom.dk