Hvad skal der ske på dit bibliotek?

Hvordan gør vi Egedals biblioteker endnu bedre. Hæng din idé på bibliotekernes ønsketræer og vær med til at skabe vores fælles kulturelle fremtid

Egedal Kommunes biblioteker har 200.000 besøg om året. Og det er ikke kun bøgerne, der trækker folk til husene. Biblioteket danner nemlig rammen om mange kulturaktiviteter for store og små, og understøtter de mange lokale foreninger, hvor frivillige mødes i vigtige fællesskaber.
Egedal Biblioteker vil gerne være endnu bedre. Spille en endnu større rolle i lokalsamfundet og udbygge sin position som kulturaktør. Og her spiller du en rolle:
- Det er dit bibliotek og Egedal skal have de biblioteker, som borgerne vil have. Med de bøger på hylden, som folk ønsker at læse – og også dem de ikke vidste, at de ønskede at læse. På samme måde skal vores kulturelle tilbud både trække folk til biblioteket og overraske dem, så vi får skabt nye oplevelser, vi kan nyde sammen, fortæller Charlotte Haagendrup, der er formand for Kultur- og Erhvervsudvalget.

Ønsketræet på tur

På bibliotekerne kan du fra den 3. oktober sætte dine ønsker på ønsketræerne. Har du gode ideer til nye kulturelle tilbud til børn, voksne og ældre – eller en ide til, hvordan vi rummer og støtter flere foreninger på bibliotekerne og får en mere aktiv rolle i lokalsamfundet så fat pennen og skriv dit ønske på ønsketræet.
- Det er meget vigtigt for os at høre borgernes ideer. Derfor tager vi også ønsketræerne med ud af biblioteket, så vi kan komme i dialog med de borgere, der ikke bruger bibliotekerne så hyppigt. Vi vil høre, hvad de savner, og hvad der kan få dem til at brug bibliotekerne mere, fortæller Peter Høybye, der er leder af kultur- og fritidsafdelingen i Egedal Kommune.
Ønsketræerne kan du derfor også møde på rådhuset i hele perioden og som ”pop up” i Egedal Centret og Smørum Centret.

Ønsketræerne høstes 25. oktober og de mange ideer inddrages i arbejdet med den videre Biblioteksstrategei. Strategien forventes vedtaget i december 2019.
Læs mere om strategien her.

Kultur og fritid

E-mail: kulturogfritid@egekom.dk