Musikken spiller i Egedal – og det er dansk

Egedal Kommune er i år Danmarks største Spil Dansk kommune. Til rekord mange arrangementer hylder vi musikken og sproget, og det fællesskab, hvor musikken trives

Hvornår har du sidst oplevet en koncert iført badetøj? Eller oplevet en jazz-saxofonist spille sammen med museumsgenstande? Aldrig? Nå, men nu har du muligheden - for Egedal Kommunes Spil Dansk-arrangementer byder blandt andet på stemningsfuld koncert i Svømmehallen og store jazz-oplevelser på Skenkelsø Mølle.

Link til program:

Leg og læring

Spil Dansk sætter fokus på musikken med arrangementer i hele Danmark, og Egedal spiller på alle tangenter, med flere arrangementer end nogensinde: I alt 27 koncerter, workshops og læringsforløb og flere spinoff koncerter. Det betyder, at vi er Danmarks mest aktive Spil Dansk Kommune! Programmet er mest koncentreret i den officielle Spil Dansk uge 44 – og varer helt ind i næste år.
Spil Dansk er meget mere end musikken i sig selv: Det kan stimulere kreativ vækst blandt de musikalske skabere. Tiltrække og fastholde lyttere til musikken og inspirere dem til selv at engagere sig i musik og så kan musikken sætte gang i sprogforståelsen og i fællesskaberne.
Derfor er Spil Dansk også på spil i de egedalske daginstitutioner og skoler. Blandt andet får 10. klassecentret besøg af Rapolitics Workshop, hvor to uddannede rapcoaches laver workshop med de unge. Familierne til de kommende skolestartende børn i hele kommunen, inviteres ind på Rådhuset til en koncert med fokus på sproglig udvikling gennem leg med fortælling i musikken. På Balsmoseskolens Autisme-afdeling sættes der fokus på musikken som lindring, og så er der seks Sangglad Workshops på blandt andet Børnehuset Vandfaldet og Børnehuset Bækkegården.

Egedal Kommune spiller Dansk

Musik kan noget i sig selv og kan samtidig styrke og støtte kommunens vision og kerneområder indenfor sundhed, læring, erhverv og selvfølgelig kreativ og musikalsk forståelse. Derfor har Egedal satset på et stort, alsidigt program til borgere i alle aldre med et hovedfokus på børn og unge.
- Musik er et særligt sprog. Vi kan alle umiddelbart forstå det, men det er ikke os alle, der selv mestrer det. Med Spil Dansk breder vi sproget ud til flere og samtidig har vi fokus på, at musikken kan bruges som instrument til at forbedre sprogforståelsen hos børn i alle aldre. Jeg er meget imponeret over de mange Spil Dansk arrangementer vi har fået til Egedal Kommune og glad for at kulturen kommer ud i både svømmehal, skoler, museer og børnehaver, siger Charlotte Haagendrup, formand for Kultur- og Erhvervsudvalget.
Haagendrup siger videre:
- Musik får mennesker til at vokse. Det skaber både selvværd, fællesskaber og læring og derfor kan vi i kommunen bruge musikken og kulturen. Ikke kun som underholdning men som et vigtigt værktøj i udvikling af mennesker og vores fælles kultur. Men det betyder jo ikke, at det ikke må være underholdende imens.

Vil du vide mere?
Spørgsmål kan rettes til de enkelte arrangører eller Kultur- og Fritidskonsulent Catja Thystrup på catja.thystrup@egekom.dk

By, Kultur og Borgerservice

E-mail: cbk@egekom.dk