Nyhed

Et underværk i Stenløse?

Kulturhuset i Stenløse er med i kapløbet om Realdania-penge til at realisere et væksthus, hvor både mennesker og kulturen kan vokse. Du kan hjælpe projektet på vej

Bare 200 likes inden 16. september; så er Væksthus i  Mellemrummet videre til den endelige bedømmelsesrunde.
Væksthuset er på samme tid et drivhus, en tilbygning til kulturhuset og et cafémiljø. Med andre ord et sted hvor mennesker mødes og kan gro og som ligger lige i mellem byen og kulturen. Vækshus i Mellemrummet skal invitere byen og borgerne ind i kulturen og bringe kulturen ud i bybilledet.

Lokalt engagement
Når mindst 200 har vist, at de synes om idéen, er den sikret bedømmelse hos kampagnens bedømmelsesudvalg. Det håber Udviklingsfællesskabet, der ansøger om pengene.
Souad Taha fra Egedal Flygtningenetværk ser et stort potentiale i tanken om et væksthus i mellemrummet:
- I Væksthuset kan man mødes uformelt og så frøene til spirende og overraskende idégenerering. Jeg kan se for mig, at et socioøkonomisk madprojekt for flygtningekvinder vil kunne skabe liv og kulturmøder i væksthuset Der skal mere liv ind i Stenløse Kulturhus og dette er måden at gøre det på, siger Souad.
Det er frivillige omkring kulturhuset og biblioteket, der ansøger Underværker.

Realdanias kampagne Underværker gør ildsjæles ønsker og ideer til virkelighed.
- Ildsjælene er uundværlige for ethvert lokalsamfund, både i byen og på landet. Med deres begejstring, kreativitet og vedvarende engagement kan de gøre hele forskellen, og heldigvis er der ikke noget, der tyder på, at virketrangen er brugt op. I Realdania håber vi at modtage rigtig mange projektidéer fra ildsjæle over hele landet, siger Stine Lea Jacobi, programchef i Realdania.

Vil du støtte Væksthus i Mellemrummet så gå ind på.

Kontakt

Kultur og fritid

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke
E-mail: kulturogfritid@egekom.dk
Tlf.: 7259 8003

Mandag, tirsdag, onsdag kl. 10-14
Torsdag kl. 10-17.30
Fredag kl. 10-12