Nyhed

Rejsegilde på parkeringshus i Egedal By

Egedal Kommune og entreprenør NCC holdt i dag rejsegilde for at takke de håndværkere, der har arbejdet gennem både coronadage og meget varme dage på at skabe et nyt offentligt parkeringshus. Huset har plads til 280 biler fordelt på fire etager og åbner inden årets udgang.

Borgmester Karsten Søndergaard holdt rejsegildets første tale og lagde vægt på udviklingen af Egedal By, der vokser frem nedenfor borgmesterens vinduer på rådhuset:
- Denne sommer har vi virkelig kunnet se Egedal By spire frem med mange nye lejligheder og nye beboere. 400 boliger er under opførelse lige nu, og 100 boliger er netop ved at være taget i brug. Når byen er færdig, vil der kunne bo 8.000-10.000 nye borgere. Her ser vi visionen om den tætte by, tæt på det grønne og som skal være et attraktivt sted at være og leve. Uden biler på strøg og gader for bilerne placeres i parkeringshuse, og ikke lige ved gadedøren, fortalte Karsten og tilføjede, at bydelen har nærhed til tog og bus, så alle har måske ikke brug for en bil.

Ib Sørensen, der er formand for Planudvalget fortalte om tankerne bag parkeringshusets udseende:
- Facaden er en meget vigtig del af bygningen. Den bliver dels transparent og dels bevokset med grønne planter, så parkeringshuset er både lyst og trygt. Der er også tænkt over, at skabe et godt overblik inde i parkeringshuset og gøre det nemt at køre fra etage til etage.

Parkeringshuset vil med bydelens udvidelse kunne udvides til cirka 600 pladser og der vil også blive lavet andre parkeringsmuligheder i den nye bydel.

Kontakt

Ejendom og byggeri

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke
E-mail: internservice@egekom.dk
Tlf.: 7259 6000

Mandag 8-14
Tirsdag og onsdag 10-14
Torsdag 10-17.30
Fredag 10-12