Nyhed

Affald: Dine tømmeuger byttes rundt i det nye år

Rest- og Madaffald får modsatte tømmeuger fra uge 1 i 2021. Det vil sige, at hvis du i 2020 har fået afhentet skrald i ulige uger, vil du i det nye år få afhentet i lige uger og omvendt. Det skyldes, at år 2020 slutter med en ulige uge (uge 53) i stedet for en lige.

Skraldemand trykker på knappen

Ændring af tømmeuger for affald i 2021

Fra uge 1 i 2021 ændres tømmeuge for Rest- og Madaffald til modsatte uger, af hvad man tidligere har haft. Ugedagen ændres ikke. Ændringen sker, pga. der er 53 uger i 2020, så vi laver en såkaldt rulning af tømmeuger, så ingen kommer til at undvære tømning.

Det betyder, at hvis du tidligere har haft tømmedag om onsdagen i ulige uger, så har du fremover tømmedage om onsdagen i lige uger.

Kalenderen i vores selvbetjeningsløsning Mit Affald på egedalsorterer.dk er opdateret, og hvis du har tilmeldt dig sms-service, vil du som sædvanlig få besked i den uge, tømningen sker. Du kan tilmelde dig sms-service på Mit Affald.

Afhentning af affald mellem jul og nytår 2020

Skraldemanden skal også have lidt fri i julen, derfor er der enkelte ændrede tømmedage:
Rest- og Madaffald: Hvis du har tømmedag fredag hhv. den 25. december og 1. januar, vil din affaldsbeholder i stedet blive tømt om lørdagen hhv. den 26. december og 2. januar.
Emballageaffald: Hvis du har tømmedag fredag 1. januar, vil din 4-i-1 beholder i stedet blive tømt lørdag den 2.

Alle øvrige dage hentes som normalt.

Husk, at affaldsbeholderne ikke må overfyldes. Har du ekstra affald, kan du købe de specielle EKSTRAsække i Rema 1000 i Ølstykke og Veksø, Kvickly i Stenløse eller SuperBrugsen i Smørum.

Særligt for genbrugsstationerne i julen

Genbrugsstationerne har lukket den 24.-26. og 31. december samt 1. januar. Disse lukkedage gælder også for den døgnåbne genbrugsstation i Stenløse. Andre dage har normale åbningstider. 

Åbent for bestilling af afhentning af juletræ, storskrald og haveaffald

Skal du have hentet juletræ eller storskrald, kan du nu bestille afhentning i ’Mit Affald’ på egedalsorterer.dk. Der tages kun et træ med pr. husstand.

Juletræer hentes i uge 3 (bestillingsfrist den 14. januar).
Storskrald hentes i uge 4 (bestillingsfrist den 21. januar).

Vær opmærksom på, at du skal lave en bestilling og have modtaget en kvitteringsmail for at få afhentet dit juletræ, storskrald og haveaffald. Det er altså ikke nok blot at være tilmeldt ordningen.

 

Skraldebil med nissehue
Juleskraldebil

Kontakt

Klima, natur og miljø

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke
E-mail: affald@egekom.dk
Tlf.: 7259 7664

Mandag 8-14
Tirsdag og onsdag 10-14
Torsdag 10-17.30
Fredag 10-12