Egedal Kommune er forberedt

Desværre er der nu konstateret et tilfælde af Corona-virus COVID-19 i Danmark. Egedal Kommune følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger og udmeldinger, og kommunens sundhedsberedskab er trådt i kraft dags dato.

Det er Sundhedsstyrelsen, der er ansvarlig for den overordnede koordinering af sundhedsberedskabets samlede indsats i forhold til udbrud af eksempelvis COVID-19.

Egedal Kommune skal, som andre kommuner, følge Sundhedsstyrelsens vejledninger. Kommunen skal også stå til rådighed for regionens hospitaler, hvis der eksempelvis opstår akut behov for ekstra sengepladser til patienter med COVID-19, og vi  skal i en eventuel krisesituation kunne tage andre borgere hjem fra hospital, så der kan skabes ekstra sengepladser til patienter med COVID-19.

Sundhedsberedskab

Egedal Kommune har en Sundhedsberedskabsplan, der skal sikre, at vi i samarbejde med relevante parter kan håndtere smitsomme sygdomme, katastrofer mm. På baggrund af udviklingen i situationen om Covid-19 har vi i dag besluttet at aktivere vores sundhedsberedskab. Dette betyder i første omgang udelukkende at beredskabsgruppen mødes én gang dagligt og vurderer de aktuelle udmeldinger fra Sundhedsstyrelsen.

Orientering til medarbejdere, ledere og arbejdspladser

Alle medarbejdere og ledere i kommunen er i dag blevet orienteret om,  hvordan vi bedst muligt holder en høj hygiejnestandard. En god hygiejne er helt afgørende for at forhindre en eventuel smitte. Hygiejnereglerne handler primært om hyppig håndvask og afspritning og om ikke at hoste eller nyse i hænderne. Vores sundhedspersonale har desuden modtaget en uddybende vejledning, alt sammen på basis af Sundhedsstyrelsens anbefalinger.

Læs mere på Sundhedsstyrelsens hjemmeside

E-mail: presse&kommunikation@egekom.dk

Pressetelefon

Uden for almindelig telefontid kontakt:

Kommunikationschef
Marianne Roed Jakobsen