Så skal der tænkes: 1.100 elever spiller skoleskak

I dag bliver der vredet hjerner og tænkt i gode træk. Det er Skolernes Skakdag, og i Egedal lægger 1.100 elever fra fem skoler bøger og skærme til side og finder bræt og brikker frem.

Skolernes Skakdag 2020 Balsmose

Dagen før vinterferien er hjernens motionsdag, og der skal både samarbejdes og tænkes kreativt og koncentreret. På Skolernes Skakdag spiller elever i alle aldre både med og mod hinanden, og selvom nogle elever vinder flere skakpartier end andre, får alle en gevinst med hjem ved at træne de kompetencer, som skoleskak understøtter.

- Skakdagen handler om fællesskab, leg og læring. Eleverne får øvet sig i at samarbejde, fordybe sig og være tålmodige, og samtidig har de det rigtig sjovt sammen, siger pædagogisk daglig leder Henriette Andersen fra Balsmoseskolen, som er en af de deltagende skoler.

Skak for alle

Det er de matematiske kompetencer, der er i fokus, når eleverne mødes om skakbrættet, og skakdagen byder på gode udfordringer for alle:

- Ikke mindst vores mest talentfulde elever i feltet får nogle strategiske udfordringer i dag, og samtidig skaber skakspillets tydelige struktur og klare regler gode deltagelsesmuligheder for vores elever med autismespektrum-forstyrrelser. Det betyder, at nogle elever oplever at ’shine’ i fællesskabet på en ny måde. Så der er noget for alle i dag, fortæller Henriette Andersen.

Simultanskak mod lokal skakklub

På Balsmoseskolen er Egedal-Jyllinge Skakklub også med. 20 elever skal spille simultanskak mod klubbens skakmester, og to andre skakspillere fra klubben skal spille lynskak med skolens elever.

Henriette Andersen håber, at skakdagen bliver startskuddet til et fremtidigt samarbejde med skakklubben om skakaktiviteter på skolen – et samarbejde, som vil være helt i tråd med kommunens indsats omkring Åben Skole, som netop har fokus på samarbejdet mellem skolerne og det lokale forenings- og erhvervsliv.

Fakta

• Balsmoseskolen, Maglehøjskolen, Ganløse Skole, Søagerskolen og Boesagerskolen deltager i forskellige udgaver alle i Skolernes Skakdag 2020.
  • Skolernes Skakdag i Egedal er arrangeret af skolerne selv i samarbejde med Dansk Skoleskak og partnerne Spar Nord Fonden og Politiken.

E-mail: presse&kommunikation@egekom.dk

Pressetelefon

Uden for almindelig telefontid kontakt:

Kommunikationschef
Marianne Roed Jakobsen