Tak for halvering af dækningsafgiften

Læserbrev: Direktør roser Egedals erhvervspolitik i læserbrev i Frederiksborg Amts Avis. Læs indlægget i sin fulde længde her.

Af Lars Barkler, administrerende direktør for Lithium Balance og ambassadør for DI Hovedstaden.

EGEDAL: Nu bliver det bedre at være virksomhed i Egedal. Kommunen har valgt at halvere dækningsafgiften, der er en ekstraskat på virksomhedernes byggeri. Det sender et stærkt signal til os virksomheder om, at vi er værdsatte. Og det sender et stærkt signal til de omkringliggende kommuner, der stædigt holder fast i afgiften.

Særligt i Hovedstadsområdet er det kutyme at straffe initiativ og fremdrift med tårnhøje afgiftssatser. I 2019 opkrævede 39 kommuner dækningsafgift, hvor 27 af dem lå placeret i Hovedstadsområdet.

Tak til Egedal for at stå som fyrtårn og bevæge sig væk fra denne tendens.

At Egedal har halveret dækningsafgiften betyder helt konkret, at vores virksomhed, Lithium Balance, skal betale 11.700 kroner mindre i 2020 end i 2019. Det lyder ikke af så meget. Men for en lille virksomhed som os, gør selv de små beløb en stor forskel.

Afgifter bruges til at regulere.

Men hvad ønsker man at regulere med en afgift, der skal betales, når virksomhederne miljørenoverer, udbygger eller skaber bedre forhold for medarbejderne? Vil kommunen gerne stoppe virksomhedsudviklingen og bygge Danmarks økonomi på noget andet? Jeg tror ikke, at det er holdbart i længden. Politikerne i danske kommuner bør stoppe med at bremse virksomhederne, når de vil gøre noget godt for lokalsamfundet.

Det kan hurtigt komme til at lyde som om, at virksomhederne kun går op i økonomi. Hvis det var tilfældet, kunne de vel bare flytte? Sandheden er dog, at virksomheder ofte er dybt forankrede i det lokale miljø, og det er netop derfor, jeg appellerer til, at kommunerne fjerner dækningsafgiften.

Jeg er rigtig glad for at have min virksomhed i Egedal og samtidig meget glad for kommunens halvering af dækningsafgiften.

Det viser en forståelse for, at det ikke behøver at være i modstrid med hinanden, når en kommune skaber gode vilkår for både borgere og virksomheder. Det kan nemlig ikke være rigtigt, at alle erhvervsvenlige kommuner alene skal ligge i Jylland.

Tak til Egedal for at have sænket afgiften. Det gør mig stolt over at drive virksomhed her. Og jeg ser frem til sammen med mine medarbejdere fortsat at udvikle og nytænke vores drift her - i stærkt samarbejde med Egedal Kommune.

Indlægget har været bragt i Frederiksborg Amts Avis den 7. februar 2020

E-mail: presse&kommunikation@egekom.dk

Pressetelefon

Uden for almindelig telefontid kontakt:

Kommunikationschef
Marianne Roed Jakobsen