Nyhed

Genbrugsstationerne får lukkedage og nye åbningstider

Pr. 1. juli træder beslutning om lukkedage og nye åbningstider i kraft for Egedal Kommunes genbrugsstationer. Det betyder, at kommunens tre genbrugsstationer hver især får én ugentlig lukkedag, samt én times nedsat bemandet åbningstid om dagen i vintermånederne, fra november til februar.

Ølstykke Genbrugsstation
Ølstykke Genbrugsstation

Rettet den 29/6-2020.

Der indføres en ugentlig lukkedage på hver af Egedal Kommunes tre genbrugsstationer.
Se lukkedagene nedenfor:

Ugentlige lukkedage pr. 1. juli 2020

Genbrugsstation Ugentlig lukkedag  
Stenløse Tirsdage Ubemandet, adgang for borgere og erhverv med døgnadgang
Ølstykke Onsdage Lukket
Smørum Torsdage Lukket


Bemærk, at du kan tilmelde dig ”døgnåben” på Stenløse genbrugsstation, hvor du dermed har adgang til Stenløse genbrugsstation udenfor bemandet åbningstid med en opringning til porten (I den oprindelige nyhed, skrev vi, at man kunne bruge en sms kode. Det var forkert. Man skal bruge en opringning).

Du kan tilmelde dig som privat eller virksomhed på:
Privat: https://genbrugsplads.info/tilmeld-privat/ 
Virksomhed: https://genbrugsplads.info/tilmeld-erhverv/

Ændring i åbningstider pr. 1. juli 2020

Der indføres pr. 1. juli en sommer- og vinteråbningsplan på genbrugsstationerne.
I sommermånederne marts-oktober vil der være åbent kl. 10-18 alle ugens dage, undtagen på lukkedagene.
I vintermånederne november-februar vil der være åbent kl. 10-17 alle ugens dage, undtagen på lukkedagene.

Baggrunden for lukkedagene og de nye åbningstider

Det er en stor omkostning at holde tre genbrugsstationer kørende. I Egedal Kommune går cirka halvdelen af affaldsbudgettet til denne drift, så for at undgå at skulle sætte taksterne yderligere op for borgerne, eller helt at lukke én eller flere af genbrugsstationerne, har Teknik- og Miljøudvalget i Egedal kommune i 2019 besluttet at reducere åbningstiderne og indføre en lukkedag på hver af genbrugsstationerne.

Teknik- og Miljøudvalget ønsker at bevare de tre genbrugsstationer, da cirka 70 % af alt affald i Egedal Kommune kommer forbi genbrugsstationerne og borgerne i kommunen er rigtig gode til at bruge alle tre stationer.

Der kan ses en sæsonvariation og en variation af antal besøgende hen over dagen. Der kommer fx få biler på genbrugsstationerne i den sidste time i vintermånederne, så det er vurderet, at den reducerede åbningstid i disse måneder ikke berører så mange, og der er altid mulighed for at tilmelde sig, og bruge døgnåben.   

Direkte genbrug igangsættes

Samtidig med beslutningen om lukkedage og den nedsatte åbningstid har Teknik- og Miljøudvalget besluttet, at der igen bliver sat gang i direkte genbrug på genbrugsstationerne. Direkte genbrug er, når tingene anvendes igen, uden at emnet er blevet ændret, behandlet, smeltet om og lignende, fx når genstande indsamles og afsættes via byttehylder, loppemarkeder, genbrugssalg m.m.

I det nye affaldsudspil, som regeringen fremlagde 16. juni 2020, er der lagt op til, at genbrugsstationerne skal afsætte plads til, at borgerne kan aflevere funktionsduelige genstande til direkte genbrug, og det vil kommunen gøre klar til.

Læs udspillet her: https://mfvm.dk/fileadmin/user_upload/MFVM/Pressemeddelelser/Aftaletekst_-_affald.pdf

Kontakt

Klima, natur og miljø

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke
E-mail: klima_natur_miljoe@egekom.dk
Tlf.: 7259 6000

Mandag 8-14
Tirsdag og onsdag 10-14
Torsdag 10-17.30
Fredag 10-12