Følg andefødderne til spiselige morkler og sjældne fugle

”Find naturen” fra Ølstykke down-town – en del af byrumsforsøgene i Ølstykke Stationsby

Banner.

De midlertidige byrumsforsøg i Ølstykke Stationsby fortsætter på trods af Corona- – om end på anden vis end planlagt. Projektet Find Naturen kan nemlig godt afvikles trods Corona.
Tirsdag den 2. juni vil byplanlæggere fra Egedal Kommune spraymale andefødder, der leder dig fra torvet og ud i naturen ved Skenkelsø sø og Storesø-Lyngen.
- Med andefødderne vil vi vise borgerne, at de er tæt på store naturoplevelser. Det tænker man nok ikke altid på, når man går og kigger ned i fliserne. Men så vil andefødderne minde en om, hvor heldig man som borger i Ølstykke Stationsby, egentlig er, fortæller Ib Sørensen, der er formand for Planudvalget.
Andefødderne viser vej til blandt andet områder med spiselige morkler, vilde orkideer, sjældne fugle og søde køer.

Forsøg før helhedsplan

Byrumsforsøgene i Ølstykke Stationsby er et led i arbejdet med en helhedsplan for Ølstykke og følger op på de input, som borgere kom frem med, da der blev afholdt Projektkontor på Ølstykke Bibliotek. Her kom det bla frem, at borgere synes, at en af Ølstykke Stationsbys helt store kvaliteter er nærheden til de store naturområder Storesø-Lyngen og Skenkelsø Sø, men at det er svært at finde derud. Byrumsforsøget Find Naturen har således til formål at opfordre til bevægelse og aktivitet, ved at skabe opmærksomhed på de bynære naturområder, der ligger omkring Ølstykke Stationsby.

Tidligere blev der tændt for byrumsforsøget Lys på Byen med lysværket på torvet i Ølstykke Stationsby, og tre yderligere projekter vil komme til, når Corona igen tillader, at vi samles i fællesskab.

Bygger på borgerdialog

Egedal Kommune arbejder med borgerdialog som et fundament for verdens bedste hverdag. Kommunens borgere skal inddrages inden de politiske beslutninger træffes. Og Byrumsforsøgene i Ølstykke Stationsby, hvor borgerne inddrages i arbejdet med en helhedsplan, er et levende eksempel på dette.
Når andefødderne er sprayet skal byrumsforsøget stå sin test og tiden vise, om borgerne i Ølstykke Stationsby nemmere finder vej til naturen – og om en permanent adgang til naturen, skal sikres i den kommende helhedsplan.
Du finder vej til naturen ved at følge de grønne andefødder, der også har en grøn miljøbevidsthed: Fødderne sprayes med ”Chalk kridtspray fra Montana”, der indeholder kridt-pigment uden bindemiddel. Kridtsprayen forsvinder af sig selv over tid, hvor hurtigt det går afhænger af evt. nedbør.

Se rutebeskrivelsen her.

By, Kultur og Borgerservice