Nyhed

Corona - besøg ikke svækkede familiemedlemmer, hvis du har været på rejse i risikoområde

På baggrund af udviklingen i corona-virussituationen har Sundhedsstyrelsen nu opdateret deres anbefalinger. Det sker for at forhindre smitte af ældre og svage borgere.

Sundhedsstyrelsen anbefaler nu, at personer, der siden 2. marts 2020 er kommet hjem fra et af de særlige risikoområder under alle omstændigheder ikke besøge sygehuse og plejecentre m.v., hvor der er personer som er særligt sårbare og udsatte, hvis de bliver smittet med COVID-19. Det betyder desværre, at man i en periode på 14 efter sin hjemkomst ikke kan besøge sine familiemedlemmer på Egedal Kommunes plejecentre. Det samme gælder for besøg hos slægtninge, som modtager hjemmehjælp, og for slægtninge, som bor på et af Egedal Kommunes botilbud.

Retningslinjerne gælder også for medarbejdere i Egedal Kommune, som ikke må møde på arbejde i 14 dage efter hjemkomst fra et risikoområde.

Listen over risikoområder vil blive opdateret dagligt af Statens Serum Institut og Sundhedsstyrelsen, og kan ses på Sundhedsstyrelsens særlige infomationsside om COVID-19. Der er foreløbig tale om 4 regioner i det nordlige Italien, Kina, Iran og dele af Sydkorea.

Yderligere information om, hvordan man skal forholde sig, herunder hvilke symptomer man skal være opmærksom på, og hvor man skal henvende sig ved sygdom, kan også findes på infomationssiden om COVID-19.

Alle, der inden for de sidste 14 dage har været i et land eller område, med generel eller lokaliseret smittespredning, eller som har været i kontakt med en patient med COVID-19, skal fortsat ringe til læge, og ikke møde op i venteværelse m.v. ved symptomer, se www.sst.dk/corona