Dialog langs åen om regnvandsforløb

Lørdag formiddag den 29. februar havde borgerne i Egedal Kommune mulighed for at møde repræsentanter for Novafos og Egedal Kommune to steder langs den nuværende Stenløse Å og ved Stenløse Kulturhus.

Dialog langs åen om regnvandsforløb 29.02.2020 Foto Lotte Raabo Larsen
Gåturen langs åen sluttede ved området lige før, at åen løber ind under Egedal Centret. Stedet er af Egedal Kommune udpeget til et område, hvor der er mulighed for at skabe et rekreative område i byen med både regnvandsforløb, og regnvandsbassiner og grønne områder.

Flere borgere trodsede det kolde og våde vejr for at få en snak med Novafos og kommunen. På en gåtur langs den nuværende Stenløse Å kunne borgerne give deres gode idéer og forslag til, hvordan forløbet af den regnvandsledning gennem byen, som er foreslået af Novafos, kan give mulighed for nye rekreative områder.

- Jeg synes, at det er positivt, at der var borgere, der mødte op til en gåtur langs åen. Her kunne vi tage snakken på stedet. Dialogen med borgerne er vigtig og i dag fik borgerne mulighed for at spørge, siger Bo Vesth, Formand for Teknik- og Miljøudvalget, Egedal Kommune.

Borgerne kunne skrive deres forslag, idéer og spørgsmål på postkort, som kommunen tog med tilbage.

- Vi har ikke nogen interesse i at få rørlagt hele regnvandsledningen gennem Stenløse, kun hvor det er nødvendigt. Man skal finde et kompromis imellem, hvor meget der skal rørlægges og hvor lange strækninger, der skal være til synligt regnvand på terræn, siger Carsten Nystrup, administrerende direktør, Novafos.

Baggrunden er Miljøkonsekvensrapporten om Klimatilpasning af Stenløse By, som blev offentliggjort i december 2019. Den beskriver miljøkonsekvenserne for et hovedforslag og et alternativt forslag for åforløbet og for regnvandshåndteringen gennem byen.

Teknik og Miljø

E-mail: teknik-miljo@egekom.dk