Nyhed

Genbrugsstationer igen åbne for private

Sundhedsmyndighederne vurderer nu, at kommunerne kan genåbne genbrugsstationerne for private. Du skal dog kun besøge genbrugsstationen, hvis det er absolut nødvendigt.

De tre genbrugsstationer i Egedal Kommune  er igen åbne for private fra i morgen tirsdag d. 31. marts 2020. Det sker efter, at danske sundhedsmyndigheder lørdag vurderede, at det er forsvarligt at åbne genbrugsstationerne med adgangsregulering.  Pladserne er åbent dagligt for private mellem kl. 12.00 og 18.00 og i weekenderne fra kl. 10.00 - 18.00.

Åbningstiden mandag - fredag fra kl. 10.00 – 12.00 er KUN for erhverv. Fra kl. 12.00 – 18.00 alle ugens dage samt 10.00 - 18.00 i weekenden er der åbent for både private og erhverv.

Der må maks. være 10 biler ad gangen på hver genbrugsplads.

Toppevad har ikke døgnåbent.

For at mindske risiko for smittespredning og undgå lange køer ved genbrugsstationerne anbefaler Vestforbrænding, som driver kommunens pladser, at man kun kører på genbrugsstationen, hvis det er absolut nødvendigt, og at man følger myndighedernes anvisninger om så vidt muligt at blive hjemme.

Undgå smittespredning
Adgangen til genbrugsstationen bliver reguleret af personalet på stedet. Det betyder, at bilerne bliver lukket ind i hold alt efter, hvor meget plads der er på den enkelte genbrugsstation. Derfor kan der opstå ventetid uden for de pågældende genbrugsstationer.

For at undgå smittespredning i forbindelse med besøget på genbrugsstationen, skal man overholde følgende anbefalinger:

  • Følg anvisninger på skilte og fra personale.
  • Hold god afstand til andre (både personale og andre kunder.)
  • Bliv i bilen til det er din tur til at læsse af og gå kun hen til containeren en person ad gangen.
  • Brug handsker eller brug medbragt håndsprit både før og efter besøget. Der er ikke adgang til håndvask og håndsprit på pladsen.
  • Sorter dit affald hjemmefra, og gør opholdet så kort som muligt.
  • Medbring selv handsker, skovl og kost.

Du kan ikke indlevere effekter til direkte genbrug på genbrugsstationerne, og du kan heller ikke hente kompost. Det bliver muligt at hente kompost senere – årets kampagne er forlænget til 24. maj.

Kontakt

Kommunikation

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke
E-mail: presse&kommunikation@egekom.dk
Tlf.: 7259 6000

Pressetelefon
Tlf: 7259 6203

Uden for almindelig telefontid kontakt:

Kommunikationschef
Marianne Roed Jakobsen
E-mail: marianne.roed.jakobsen@egekom.dk

Tlf: 5094 4143