Daginstitutionen Fantasihaven lukket resten af ugen

I går eftermiddages blev en tredje ansat i Fantasihaven konstateret smittet med covid-19. Efter dialog med Sundhedsmyndighederne har Egedal Kommune besluttet at lukke Fantasihaven resten af ugen. Områdebestyrelsen bakker op om beslutningen.

Efter der blev konstateret 2 smittede medarbejdere søndag og mandag, blev en tredje ansat tirsdag også testet positiv med Cocid-19.  Hver gang der registreres en ny smittet hos en medarbejder eller et barn i en institution, er kommunen forpligtede til at lave nyt opsporingsarbejde.

Smitteopsporingen blev gennemført sent tirsdag ud fra ud fra Sundhedsstyrelsens regler. Kommunen valgte også at kontakte  Styrelsen for Patientsikkerhed, for at være helt sikre på, at beslutningen om en lukning af institutionen resten af ugen var den rigtige løsning.  Styrelsen for Patientsikkerhed har gennemgået forløbet den seneste uge og deres tilbagemelding er, at alt er håndteret efter retningslinjerne. Egedal Kommune  har endda fået ros for en god og sikker håndtering af forløbet.

Områdebestyrelsen hold møde tirsdag aften, og formanden for bestyrelsen Mikkel Ploug Hansen bakker op om beslutningen:

“Områdebestyrelsen i Smørum er her til aften blevet informeret om den aktuelle situation ift. Covid-19 og smittespredningen i området, som lige nu berører 3 daginstitutioner i Smørum. Vi deler bekymringen blandt den brede forældregruppe, samt ledelsen i henholdsvis daginstitutionerne, området og kommunen som helhed, og bakker af den grund op om beslutningen om at lukke Fantasihaven resten af indeværende uge.”, siger Mikkel Ploug Hansen.

I Egedal Kommune vægter hensynet til sundhed og sikkerhed højest.

”Det er selvfølgelig beklageligt, og vi forstår godt at det giver ulemper for forældre, men det allervigtigste for os lige nu er at gå stoppet smittekæden. Vi gør alt det, er nu skal til, for at tage vare på vores børns, forældrenes og medarbejdernes sundhed. ”, siger Søren Trier Høisgaard, der er velfærdsdirektør i Egedal Kommune.

E-mail: presse&kommunikation@egekom.dk

Pressetelefon

Uden for almindelig telefontid kontakt:

Kommunikationschef
Marianne Roed Jakobsen