Nyhed

Egedal er i rød smittekategori – men endnu ikke formelt omfattet af de nye tiltag om forsamlingsforbud og ændret åbningstid for barer og restauranter

Torsdag den 10. september oversteg antallet af smittede i Egedal 20 pr. 100.000 indbyggere. Dermed er Egedal i den røde smittekategori – men er juridisk set endnu ikke omfattet af den bekendtgørelse, der gælder i Odense og i 18 kommuner i Københavnsområdet. Det betyder, at retningslinjerne om forsamlingsforbud og ændret åbningstid til kl. 24 ikke gælder i Egedal.

På baggrund af de oplysninger, Egedal kommune i går eftermiddags kunne få fra sundhedsmyndighederne, vurderede kommunen at man var omfattet af de retningslinjer, der den 7. september blev meldt ud til Odense og de 18 kommuner i Københavnsområdet. Dette er juridisk ikke tilfældet, og dermed er retningslinjerne om ændringen af forsamlingsforbud fra 100 til 50 personer og ændringen i åbningstiden for barer og restauranter til kl. 24.00 ikke gældende i Egedal endnu.

Kommunen har i dag været i kontakt med myndighederne igen, og vi ved at Sundhedsstyrelsen i dag overvejer at udvide retningslinjerne til at gælde de yderligere kommuner i rød zone, hvor smittetallet oversiger grænsen på de 20 smittede pr. 100.000 borgere. Vi følger naturligvis den eventuelle udmelding fra Sundhedsstyrelsen tæt.

E-mail: presse&kommunikation@egekom.dk

Pressetelefon

Uden for almindelig telefontid kontakt:

Kommunikationschef
Marianne Roed Jakobsen