Nyhed

Egedal Kommune kåret til Danmarks bedste

Det kan være forbundet med en vis ængstelse, at skulle flytte til en ny kommune. For hvad skal man prioritere, og hvilken livssituation er man i. Nu har Findboliger.dk lavet en stor ny undersøgelse med solide datatræk fra blandt andet statistikbanken, som viser at Egedal er Danmarks bedste kommune.

Tryghed, sikkerhed, høj indkomst, ligestilling og fantastisk natur og miljø. Det er blot nogle af de parametre som Egedal scorer højt på. Lejeboligportalen Findboliger.dk har rangeret alle danske kommuner ud fra kriterier som miljø, familieliv, indkomst og uddannelse, på baggrund af tilgængelig data i Statistikbanken, for at finde ''Danmarks bedste kommune''.

Scoren er baseret på indekstal, hvor flere af kategorierne er vurderet og udregnet på baggrund af adskillige parametre og datasæt. Kommunerne er rangeret ud fra en score fra 1-10, hvor 1 er dårligt og 10 er bedst.

Indekset rangerer 95 danske kommuner på baggrund af ni forskellige faktorer, og her ligger Egedal på en klar 1. plads med et gennemsnit på 8.0 efterfulgt af Favrskov og Gentofte med henholdsvis 7,57 og 7,54. I bunden af kvalitetsindekset ligger Lolland, Brøndby og Guldborgsund.

- Det er jeg rigtig stolt af. Vi høster nu frugten af, at byrådet har besluttet at borgerne i Egedal, skal have verdens bedste hverdag. Egedal er også I høj grad begunstiget af, at have nogle stærke borgere, som er meget engageret i lokalsamfundet. Folk har gode indkomster og høj uddannelse, og vi er en kommune i konstant vækst, både når det gælder tilflytning, og når det gælder nybyggeri. Og så har vi noget af Danmarks bedste natur, siger Egedals borgmester Karsten Søndergaard.

Natur og miljø prioriteres højt

Særligt naturen gøres der meget ud af i Egedal. I øjeblikket kører kampagnen ”Vild med Egedal”, hvor borgerne kan vinde fine præmier. Kampagnen ”Vild med Egedal” sætter fokus på, hvordan man sammen skaber mere biodiversitet i Egedal Kommune, både i de private haver og på offentlige arealer. Meningen er, både at inspirere borgerne til at skabe mere biodiversitet og udvikle kommunens eget arbejde med biodiversitet.

Andre parametre som Egedal scorer højt på er, - ingen eller næsten igen trafikuheld, lav kriminalitet, høj beskæftigelse og at egedalborgerne er både sunde og veluddannede. Men et parameter der ikke er taget med, er forholdene for erhvervslivet. Men også her har politikerne i Egedal de seneste år gjort meget for, at gøre det attraktivt for erhvervslivet at slå sig ned i kommunen. Blandt andet ved at halvere dækningsafgiften. Det betød at Egedal Kommune sidste år tog et kæmpe hop på Dansk Industris opgørelse over kommunernes erhvervsvenlighed og Dansk Byggeri kårede Egedals som årets absolutte højdespringer i forhold til erhvervsvenlighed.

- Vi har haft en klar ambition om, at være blandt de bedste i Danmark, også hvad angår erhvervsvenlighed. Det er vi nu. Derfor er det her nye kvalitetsindeks med til at sætte en tyk streg under, at vi følger i det spor, der handler om at skabe ”verdens bedste hverdag” for egedals borgere. Et godt og sundt erhvervsliv er også ensbetydende med et højt serviceniveau og en økonomisk sund kommune.

Selv om det går godt i den nordsjællandske kommune, så hviler de ikke på laurbærerne. I øjeblikket skyder en hel ny bydel op. Og det der for godt et år siden var braklagte landbrugsmarker, er nu en moderne by med flotte rækkehuse og smarte lejligheder med glasfacader med flot udsigt ud over Egedals mange naturområder og upcomming caféer og handelsliv, tæt på den offentlige transport.

I kåringen som landets bedste kommune, er det parameter som Egedal scorer lavest på, priserne for en bolig. Ligesom mange andre kommuner nær København, så er priserne også i Egedal Kommune kun gået en vej de seneste år. Opad. Men der er dog en god grund til, at Egedal stadig får en pæn karakter på 6.0 i forhold til boligpriserne.

- Vi er altså stadig en af de kommuner tæt på København, hvor en nyuddannet sygeplejerske og politibetjent sagtens kan købe en villa med en dejlig have til. Og så får man præcis den samme skønne natur som i mange kommuner hvor priserne for længst er utilnærmelige for almindelige mennesker. Man skal være så hjertelig velkomne til, at køre en tur forbi Egedal og se på området og husene, hvis man står og skal flytte fra eksempelvis København, slutter Egeldals Borgmester, Karsten Søndergaard.

Se hvor din kommune ligger på listen og gennemgå de enkelte parametre her: https://findboliger.dk/blog/danmarks-bedste-kommune/

Kontakt

Borgmestersekretariatet

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke
E-mail: borgmestersekretariatet@egekom.dk
Tlf.: 7259 6000

Mandag 8-14
Tirsdag og onsdag 10-14
Torsdag 10-17.30
Fredag 10-12

Kommunikation

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke
E-mail: presse&kommunikation@egekom.dk
Tlf.: 7259 6000

Uden for almindelig telefontid kontakt:

Pressevagten

Tlf: 7259 6360

Kommunikationschef
Marianne Roed Jakobsen
E-mail: marianne.roed.jakobsen@egekom.dk

Tlf: 5094 4143