Ny hemmelig knap skal give grønt lys ved lyskryds

Gangbesværede i Egedal samt ældre og børn får nu adgang til hemmelig knap, der kan give grønt lys i ekstra lang tid, når de skal passere lyskrydset Fredrikssundsvej/Dronning Ingrids Vej, som i dag ikke er grønt i særlig lang tid.

Når dårligt gående og andre svage trafikanter i fremtiden skal over lyskrydset ved Frederikssundsvej og Dronning Ingrids Vej, får de nu adgang til en hemmelig knap, som sørger for, at lyset er grønt i længere tid. Det er vejdirektoratet, der vil tilføje en ekstra knap i bunden af den boks, fodgængere skal trykke på. Den nye knap forlænger grøntiden for gangbesværede borgere, der har brug for længere tid til at nå over fodgænger feltet.

- Det er en rigtig god nyhed oven på gårsdagens anden gode nyhed om, at regeringen udvider Frederikssundsvejen hele vejen til Frederikssund. Det er vigtigt for mig og Egedal Kommune, at trafikforholdene i kommunen er velfungerende og trygge for alle borgere, hvad enten man cykler, kører eller går. Jeg håber tiltaget med den ”hemmelige” knap, vil blive taget godt imod, og at det fjerner en del af den usikkerhed, der er, når man skal over det meget trafikerede kryds, siger Egedals borgmester Karsten Søndergaard.

Knappen er ikke for alle

Den nye ”hemmelige” knap er primært tiltænkt ældre og gangbesværede borgere, der ikke har lige nemt ved at nå over krydset. Derfor er den placeret i bunden af den kasse, hvor der også er en knap til at skifte lyset fra rødt til grønt. Knappen bør bruges med betænksomhed af borgere, der ikke er gangbesværede, da det kan have en forsinkende virkning på trafikken på Frederikssundsvej, hvilket kan medføre ekstra lange køer.

- Det er godt supplement til trafiksikkerheden her i Kommunen. Vejdirektoratet har meddelt mig, at knappen sandsynligvis bliver etableret i slutningen af foråret. Når den nye knap er klar til brug, vil Center for Teknik og Miljø i Egedal Kommune kontakte Egedal Seniorråd og informere om, hvordan knappen skal benyttes. Den er jo først og fremmest til ældre og gangbesværede, men hellere at den bruges en gang for meget end én for lidt, siger Karsten Søndergaard.

Borgmestersekretariatet

E-mail: borgmestersekretariatet@egekom.dk

Mandag 8-14
Tirsdag og onsdag 10-14