Kildedal Syd er et særligt sted – med historie

I flere tusind år har der boet mennesker i Kildedal Syd i Egedal Kommune. Området skal snart byudvikles, men før der kan bygges og graves her, har jorden under os været undersøgt for arkæologiske fund. Efter halvandet års udgravning har Kroppedal Museum fundet en smuk kvindegrav, fine hulveje og mange andre arkæologiske spor og genstande.

Det udgravede område ved Kildedal Syd
Det udgravede område ved Kildedal Syd. Foto: Egedal Kommune.

Den vidner om et rigt liv i området ved Kildedal Syd. Hør historien om kvinden fra Romersk Jernalder, se de fine gravfund - og de afdækkede hulveje, hvor livet har udspillet sig i istidslandskabet tæt på Kildedal Station. Vi besøgte det udgravede område få dage inden, at gravkøerne gik i gang at gøre klar til nyt liv i området. Gravfundene er ved at blive undersøgt og vil muligvis blive udstillet senere. Vi ved dog lige nu ikke mere om hvor og hvornår.

Fotos i videoen af arkæologiske gravfund og oversigtsplan over udgravningen: Kroppedal Museum.

Se videoen her

By, Kultur og Borgerservice