Nu kan du aflevere mad- og drikkekartoner på genbrugsstationen

Fra 1. juli kan du aflevere dine mad- og drikkekartoner til genanvendelse på din lokale genbrugsstation. Kartonerne kan afleveres sammen med plast fra din husholdning.

Hvis du kører på genbrugsstationen for at aflevere plast, kan du fremover tage tomme mad- og drikkekartoner med i samme ombæring.

Kun yoghurtkartoner skal skylles

Mad- og drikkekartonerne skal som udgangspunkt ikke skylles, inden du sorterer dem til genanvendelse; de skal blot være tømt og gerne skrabet for indhold. Yoghurtkartoner skal dog skylles for at få de sidste rester ud.

En midlertidig løsning inden den endelige udrulning

I 2020 vedtog et bredt flertal i Folketinget, at alle husstande fra midt 2021 skal sortere deres affald i ni fraktioner ved husstanden: Madaffald, Plastik, Glas, Metal, Pap, Papir, Mad- og drikkekartoner, Farligt affald og Restaffald. Fra 2022 skal der også indsamles tekstilaffald. I størstedelen af de 98 kommuner, herunder også Egedal Kommune, har det dog ikke været muligt at gennemføre en udrulning endnu, og derfor åbnes der op for sortering på genbrugsstationen, sådan at du som borger allerede nu kan tage hul på at sortere mere.

Læs mere om sortering i 10 fraktioner her

Hvad du må aflevere i plast, mad- og drikkekartoner kan du se i oversigten her:

Sorteringsvejledning til Plast, Mad- og Drikkevarekartoner.  Her kan du aflevere plastbakker fra kød, grønt og frugt. Plastikspande og plastikbægre fra f.eks. youghurt og is. Plastikdunke og -flasker fra f.eks. vaskemidler, shampoo og juice. Plastikposer. Bobleplast. Cover fra Dvd

Teknik og Miljø

E-mail: affald@egekom.dk