Vild Med Egedag – en dag for mere biodiversitet i Egedal Kommune

Lørdag den 19. juni kan du få inspiration til at skabe mere vild natur i haven og på de grønne områder omkring dig. Du kan også høre mere om, hvad Egedal Kommune gør for biodiversiteten – og komme med dine ønsker. Sjove børneaktiviteter, stikling-bytte-bod, uddeling af frøblanding.

Vild Med Egedag er en dag, hvor vi kan mødes og inspirere hinanden i arbejdet for mere vild natur. Egedal Kommune vil på dagen lave inspirerende oplæg til inviterede grundejerforeninger, andelsboligforeninger og boligselskaber, om hvordan de kan skabe mere vild natur på deres fælles arealer og på udendørs stande inspirere alle med grønne fingre, store som små, til at skabe mere vild natur.
- Vores biodiversitetskampagne Vild med Egedal er godt i gang – men det har været svært at brede det mere ud og mødes med interesserede borgere pga. coronarestriktioner. Jeg glæder mig vildt til, at vi nu kan mødes og blive inspireret af hinanden til Vild Med Egedagen. Jeg ved, at der er mange, der gør meget og det er så vigtigt, at vi lærer af hinanden, så vi alle bliver vildere til gavn for den vilde natur, fortæller Bo Vesth, der er formand for Teknik- og Miljøudvalget i Egedal Kommune og deltager i Vild Med Egedagen.

Vild Med Egedagen – her kan du opleve:

Stikling-bytte-bod
Fik du lavet for mange tomat-planter – men dine agurker mislykkedes? Er det i år din syren har skudt vildt omkring sig? Tag dine stiklinger med til Vild Med Egedag og sæt dem i stikling-bytte-boden, så kan du i stedet tage en andens stikling med hjem. Frø er også velkomne. Og i bytteboden kan du også få en pose af de eftertragtede frøblandinger med hjem.

Biodiversitet for børn
Egedal Kommunes naturvejleder vil lave sjove vand-aktiviteter for børnene. I søen kigger vi på livet under vandet og i et kreativt værksted kan fantasien sættes i sving.

Maskinerne fra Materielgården
Hvorfor damper vi ukrudtet – og hvordan og hvorfor slår vi græsset ? Materielgården tager lidt af Maskinparken med og står klar til at fortælle, hvordan de arbejder for biodiversiteten, når de passer vores rabatter og grønne arealer.

Hvor kan vi gøre det bedre?
Du kender bedst dit lokalområde. Kom med dine gode ideer til, hvordan vi kan gøre mere for den vilde natur, der hvor du bor. Vi tegner dine ideer ind på et kort og viser dig også de steder, hvor vi er i gang.

Inspiration til grundejerforeningerne
En særlig invitation sendes ud til grundejerforeninger, andelsboligforeninger og boligselskaber, der til daglig har ansvaret for store grønne arelaer i Egedal Kommune. Vi giver inspiration til, hvordan den grønne plæne kan blive vildere og bedre for dyrelivet – men også sjovere og hyggeligere for menneskerne. Grundejerforeningerne får en direkte invitation til et for-arrangement fra kl. 10-11.

Fakta:
Vild Med Egedag – inspirationsdag.
Lørdag den 19. juni kl. 11-13 udenfor Egedal Rådhus.
Programmet er under løbende udvikling og kan ses her: egedalkommune.dk/vildmedegedag

Teknik og Miljø

E-mail: teknik-miljo@egekom.dk