Fra Jobsøgende til selvstændig - Kommuner hjælper ledige

180 borgere fra Egedal, Allerød og Hørsholm deltog mandag i webinaret ”Fra jobsøgende til selvstændig”. Kommunerne ønsker nemlig at understøtte ledige, der er interesserede til at blive selvstændige.

Hvis du er på dagpenge og drømmer om at starte egen virksomhed, så er løsningen måske lige for, hvis du er borger i en af de tre kommuner Egedal, Allerød og Hørsholm. De tre nordsjællandske kommuner gik nemlig sammen om at forberede de af deres dagpengemodtagere, der har mod på at blive selvstændige, på livet som erhvervsdrivende.

Mandag den 22. marts holdt de tre kommuner et fælleswebinar ”Fra jobsøgende til selvstændig”. Her kunne ledige få oplysninger fra de tre kommuners erhvervsteams om, hvilke muligheder der er for at blive selvstændig, når man samtidig er på dagpenge. Som ledig kan man nemlig - på visse betingelser - få supplerende dagpenge under opstarten - så har man et sikkerhedsnet, mens man etablerer sin virksomhed. Men det kræver, at man overholder visse regler og betingelser.

Overvældende interesse

- Vi er overvældet over, hvor stor interessen er. Ideen voksede, da et par ledige, spurgte ind til reglerne for dagpenge, hvis man vil starte op som selvstændig. Vi tre kommuner slog os sammen om arrangementet for at få deltagere nok – og havde forventet i alt max. 60 deltagere.

- Men der var tilmeldt ca. 200, hvoraf 180 deltog i mødet. Så vi har ramt et eller andet rigtigt, lyder det fra de tre arrangører, erhvervskoordinator Jane Mortensen fra Egedal Kommune, erhvervskonsulent Lotte Cooper fra Hørsholm og erhvervskonsulent Mette Nielsen fra Allerød Kommune.

At starte virksomhed behøver ikke være et spring ud i det ukendte. Hvis man ikke vil tage det store skridt med det samme, kan man tage et mindre, og det vil vi gerne understøtte i kommunerne lyder det samstemmende fra erhvervskonsulenterne.

På webinaret blev deltagerne af ase introduceret til reglerne indenfor dagpengesystemet, Copenhagen Business Hub informerede om den gratis sparring og hjælp, du kan få som iværksætter, og endelig bidrog Anja Enggren med en læringsrig casefortælling om sine erfaringer med at starte op som selvstændig.

Borgmestersekretariatet

E-mail: borgmestersekretariatet@egekom.dk

Mandag 8-14
Tirsdag og onsdag 10-14