Skulpturelle ledetråde i bronze

8. oktober afsløres den første af mange bronzeskulpturer, der placeres 5 steder i Egedal Kommune. Kom med til festlig fernisering af Søren Nellemanns første bronzeskulptur og Søren Parmos vægmaleri ”Sol over Ungdommens Energi”

Efteråret 2021 byder på megen ny kunst i Egedal Kommune. Egedals Kommunes Kunstråd er nemlig godt i gang med at realisere visionen om kunst, der indbyder til oplevelser og bevægelse og som er tilgængelig for os alle i hverdagen.
8. oktober fejrer vi to nye værker. Det første er et 27 m2 store gavlmaleri, der sidder på væggen af Boesagerskolens Gymnastiksal og hedder ”Sol over Ungdommens Energi”. Værket blev opsat i vinter men pga. corona blev ferniseringen udskudt.

Tæt på, ved Smørum Kulturhus, afslører Kunstrådet den første skulptur af mange. For når Søren Nellemanns værk Humanis Egedalis er fuldført vil op mod 15 bronzeskulpturer poppe op i det egedalske landskab fem steder og invitere store som små på opdagelse.
- Bronzeskulpturerne er som skulpturelle ledetråde i landskabet. Har man set en, må man se dem alle, og takket være velvillighed fra flere lokale borgerlaug venter der os gode oplevelser og vandreture, når vi skal på jagt for at finde dem, fortæller Karsten Søndergaard, der er formand for Egedal Kunstråd.

Humanis Egedalis

Kunstneren Søren Nellemann er født i Smørum sogn og oprindeligt uddannet udviklingsøkonom-cand.polit. Efter en lang karrierer for FN og Verdensbanken med arbejde i mange af verdens fattigste lande bla.  Yemen og Sydsudan, søgte han i 2015 ind på det Kongelige Kunstakademi i Haag i Holland og blev færdiguddannet i 2019.
- Håbet om at gøre verden til et bedre sted at leve for os alle og gøre vores verden mere blød, er det vigtige for mig. Og det menneskelige (humanis) element har jeg taget med ind i min kunst. Kunst har altid - som musik - været en vigtig del af vores tilværelse. Med Humanis Egedalis vil jeg prøve at få kunsten ud i alle hjørner af kommunen - kunst for alle. Kunst, som folk kan relatere sig til og reagere på, som den tissende hund og pigen på stakken af bøgerne med sin smartphone. Øldrikkeren i - ja Ølstykke. Dykkeren i Stenløse som måske tør tage springet? Min kunst er folkelig og genkendelig og mere a la Storm P, da jeg arbejder med let genkendelige scener, humor og kropssprog for både børn og voksne. Figurerne er aldrig perfekte, for vi mennesker er aldrig perfekte, fortæller Søren Nellemann.

Find vej til de mange bronzeskulpturer via Egedals Kunstkort

Fakta:

Invitation til fernisering: Se mere her.
Egedal Kommunes Kunstråd blev oprettet af Byrådet i 2013. I Egedal købes kunst via midler uden for driftsbudgettet: Når Egedal Kommune sælger grunde og ejendomme overføres 2% af salgsindtægterne til en kunstpulje. Kunstrådet anbefaler kunsten og Økonomiudvalg og Byråd skal godkende inden beløb frigives. Kunstrådet består af den enhver tid siddende borgmester, formand for Kultur- og Erhvervsudvalget samt formand for Planudvalget, samt tre borgerrepræsentanter.
Læs mere om Kunst i Egedal her

By, Kultur og Borgerservice