Ny daginstitution bygges i Engparken

De første jordbundsundersøgelser af byggegrunden til den nye daginstitution i Engparken i Egedal By foretages nu. Det betyder, at der fra tirsdag 22. februar – fredag 25. februar vil være aktivitet med prøvetagning af jorden i området.

Ny Daginstitution Bygges I Engparken Foto Egedal Kommune
Den kommende nye daginstitution i Engparken (Egedal By Syd) bliver genbo til Plejecenter Hyrdevænget, der netop nu opføres i den sydlige del af Engparken, og ses i baggrunden på fotoet her. Den nye daginstitution bygges på markerne, der ses i forgrunden af fotoet.

I 2021 besluttede Egedal Byråd at bygge en ny daginstitution med placeringen i Engparken i den sydlige del af Egedal By. Nu går vi i gang med de forberedende undersøgelser før byggestart.

Daginstitutionen skal hente inspiration fra ”Børnehuset Fantasihaven” i Smørum, og skal svare til den to-etagers daginstitution, der slog dørene op for de første børn i maj 2020. De fysiske rammer skal ligesom i Fantasihaven understøtte børnenes læring og trivsel.

- Jeg er rigtig glad for, at vi har fundet en god beliggenhed til den nye daginstitution i Engparken. Inden 2025 kan vi tage imod børn, forældre og medarbejdere i en ny og spændende daginstitution i Egedal. Vi har mange nye børnefamilier i Egedal og det glæder mig, at vi bygger en ny daginstitution i vores nye udviklingsområde Engparken, som har adgang til grønne arealer, hvor både børn og ældre vil have deres gang, siger Vicky Holst Rasmussen, borgmester i Egedal Kommune.

Nærhed mellem daginstitution og plejecentre

Den nye daginstitution i Engparken placeres i nærheden af Plejecenter Egeparken, og det nye Plejecenter Hyrdevænget, der er ved at blive bygget i den sydlige del af området op ad Dam Holme. Nærheden mellem daginstitution og plejecentre gør, at børn og ældre kan få kendskab og glæde af hinandens nærvær og tilstedeværelse i hverdagen.

Daginstitutionen i Engparken forventes at stå færdig ved udgangen af 2024. Der vil komme en høring om tillæg til lokalplan.

• ”Engparken” er nyt navn for området, der har tidligere været kaldet ”Egedal By Syd”.
Volumenstudier For Ny Daginstitution I Engparken I Egedal By Illustration Egedal Kommune RUBOW Arkitekter (03)
Placering og volumenstudier for den nye daginstitution i Engparken i Egedal By, markeret med orange. Opdateret kort februar 2022.

Ejendom og byggeri

E-mail: internservice@egekom.dk