Nyhed

Kransen rejst på Plejecenter Hyrdevænget

Mandag den 16. maj var der rejsegilde på det nye Plejecenter Hyrdevænget, som i begyndelsen af 2023 slår dørene op til 78 plejeboliger og spændende fællesarealer i Egedal By.

Rejsegilde Plejecenter Hyrdevænget 16 Maj 2022 Foto Egedal Kommune
Dagens talere i plejecentrets udendørs gårdrum, fra venstre i billedet: Projektleder hos Thormann A/S Jess Cuba Bjerking, formand for Ældre- og Sundhedsudvalget i Egedal Kommune Birgitte Neergaard-Kofoed, borgmester i Egedal Kommune Vicky Holst Rasmussen, direktør i DAB Carina Seifert, og formand for ØAB, Ølstykke almennyttige Boligselskab Poul Andreassen. Arkitekt hos Arkitema Architects Jakob Suenson Schou (ikke på fotoet) holdt desuden en tale.

Der var fest for det gode håndværk og det gode samarbejde til rejsegildet. Håndværkere, rådgivere, entreprenører, politikere og medarbejdere fra Egedal Kommune var mødt op i det solbeskinnede gårdrum, som fra 2023 bliver Hyrdevængets gårdhave. Her anlægges snart terrasser, planter og stier.

I den udendørs gårdrum kunne man allerede se, hvordan byggeriet af Hyrdevænget er begyndt at tage form. Mure og etager er bygget op, spærene er rejst og tagene er er lagt.

Trygge, hjemlige, smukke omgivelser


Borgmester i Egedal Kommune Vicky Holst Rasmussen har været med i tilblivelsen af det nye plejecenter helt fra begyndelsen. Hun sagde i sin tale, at der er lagt et stort arbejde i at få skabt et moderne plejecenter, hvor Egedals ældre kan bo i trygge, hjemlige og smukke omgivelser.

- Kodeordet her er hjemlighed. Det skal føles rart, roligt og trygt for de ældre at bo her - og for de pårørende at komme her. Indenfor deler vi op i mindre miljøer, der skærmer og gør verden mere overskuelig. Udenfor får vi en stor grøn gård og udsigt til grønne omgivelser og en lille sø, sagde Vicky Holst Rasmussen.

Hjemlighed er et kodeord i Hyrdevænget, men også gode omgivelser.

- Hyrdevænget får nogle rigtig gode omgivelser, med en dejlig gårdhave, en smuk udsigt, et nyt børnehus som nærmeste nabo og plejecentret Egeparken tæt på, sagde Birgitte Neergaard-Kofoed formand for Ældre- og Sundhedsudvalget i Egedal Kommune i sin tale.

- Især hvis man ikke selv kommer meget ud, er det vigtigt med udsigt og en fornemmelse af liv og bevægelse udenfor. Det får man her med alt det grønne og måske et kig til børnene, der går tur om søen, og gymnasieelever, der cykler forbi. For de mere aktive ældre bliver der basis for fælles busture og cykelaktiviteter med Egeparken, fremhævede Birgitte Neergaard-Kofoed.

Et moderne og rart sted at bo, besøge og arbejde


Her rejser sig en bygning, som både bliver et moderne og rart sted at bo, besøge og arbejde.
Plejecenter Hyrdevænget bliver ikke kun hjem for 78 ældre mennesker. Det bliver nemlig også en arbejdsplads. En arbejdsplads, hvor rammerne understøtter gode arbejdsrutiner og samarbejde for de ansatte.

Kig til boliger, gårdhaven og verden udenfor


Efter talerne var der mulighed for at se, hvordan boligerne indendørs er planlagt, så de tilknyttes grupper, fællesrum og terrasser eller altaner, og i bygningen er der skabt kig til både gårdhaven og verden udenfor.

Plejecenter Hyrdevænget er også for borgere med en demenssygdom. Derfor bygger vi både inde og ude efter et princip om små rum i det store rum, som skal gøre det trygt og mere overskueligt for demensramte at bo her.

Dagen blev en god fejring af, hvor langt byggeriet er nået, og med glæde og forventning til marts næste år, hvor det hele skal tages i brug. Borgmester Vicky Holst Rasmussen og udvalgsformand Birgitte Neergaard-Kofoed sagde stor tak til alle involverede, rådgivere og samarbejdspartnere.

Egedal Plejecenter Hyrdevænget Illustration Arkitema Architects
Plejecenter Hyrdevænget i Egedal Kommune. Illustration: Arkitema Architects

Fakta

Bygherre på Plejeboligerne: Ølstykke Almennyttige Boligselskab ved DAB. Bygherre på servicearealerne: Egedal Kommune. Arkitekter på plejecentret og landskab: Arkitema Architects. Entreprenører: Bygning: Thormann A/S, installationer: Poul Sejr Nielsen A/S Ingeniører: Oluf Jørgensen A/S.

Kontakt

Ejendomme og Intern Service

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke
E-mail: internservice@egekom.dk
Tlf.: 7259 6000

Mandag 8-14
Tirsdag og onsdag 10-14
Torsdag 10-17.30
Fredag 10-12

Sundhed og Omsorg

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke
Tlf.: 7259 6000

Mandag, tirsdag, onsdag kl. 10-14
Torsdag kl. 10-17.30
Fredag kl. 10-12