Nyhed

Egedal er klar til at hjælpe ukrainske flygtninge

Kommunen står klar med mulighed for indkvartering til ukrainske krigsflygtninge. Lige nu henvender mange borgere sig med ønske om at hjælpe, vi har samlet forskellige link til at komme videre her.

Info til ukrainske statsborgere i Danmark
På hjemmesiden nyidanmark.dk/ukraine er der målrettet information til ukrainske statsborgere, der opholder sig i Danmark eller som gerne vil til landet; bl.a. om betingelser for at rejse visumfrit ind i Danmark, om visumregler og biometrisk pas, muligheder for indkvartering og for at søge asyl.

Find informationen her: nyidanmark.dk/ukraine

Muligheder for indkvartering i Egedal
Udlændingestyrelsen har bedt alle landets kommuner om at melde tilbage, hvor ukrainske krigsflygtninge vil kunne bo. Egedal Kommune forventer at kunne huse en del ukrainske flygtninge, bl.a. i forbindelse med de tomme aflastningsboliger på Porsebakken i Smørum og Langekær-blokkene i Ølstykke. Beboerne på Porsebakken har allerede i denne uge fået nye naboer, da otte afghanske flygtninge flyttede ind i hhv. pedelboligen og en aflastningsbolig i går. Det er Udlændingestyrelsen der vurderer, hvilke steder, der bør anvendes til indkvartering af de ukrainske asylansøgere.

Hjælp fra borgere gennem nødhjælpsorganisationerne
Hvis du som borger ønsker at hjælpe nu og her, anbefaler vi, at du kontakter en af nødhjælpsorganisationerne.  Flere af dem har meldt ud, at den bedste måde at hjælpe lige nu er ved at donere penge i stedet for tøj.

Derudover kan du melde dig som frivillig gennem Røde Kors' landsdækkende netværk 'Parat', som er et netværk af mennesker, der er klar til at hjælpe flygtninge fra Ukraine og herboende ukrainere her og nu. Netværket er lige nu ved at organisere forskellige hjælpeopgaver - du kan melde dig parat her

Er dine børn bekymret?
Mange børn gør sig bekymringer lige nu, da det er uundgåeligt at høre om krigen på den ene eller anden måde, bl.a. på de sociale medieplatforme, hvor mange børn og unge færdes. Vi henviser i den forbindelse til Børns Vilkår, som har lavet fem gode råd til at tale om krigen med sine børn.

Du finder de gode råd fra Børns Vilkår her. 

Kontakt

Borgmestersekretariatet

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke
E-mail: borgmestersekretariatet@egekom.dk
Tlf.: 7259 6000

Mandag 8-14
Tirsdag og onsdag 10-14
Torsdag 10-17.30
Fredag 10-12