Genveje til en lavere energiregning

Mød håndværkere og energirådgivere til Energimarkedsplads den 27. september i Kulturhuset Galaksen i Værløse - og bliv inspireret til at spare på energien, uanset om du bor i hus eller lejlighed.

Energipriserne er steget, og det betyder højere udgifter. Sjældent har vi talt så meget om energi som i år. Meget af ude af vores hænder, men noget kan vi gøre for at nedbringe vores forbrug og begrænse vores udgifter. Kom til Energimarkedsplads den 27. september og få gode råd til at spare på energien ved for eksempel at energitilpasse din bolig, indgå i grønne nabofællesskaber eller ændre vaner i dagligdagen.

Energitilpasning af din bolig behøver ikke være dyrt

Det kan lyde dyrt at energitilpasse din bolig. Sådan behøver det ikke være. Energitilpasninger kan være alt fra at tætne dine vinduer og døre til at opsætte solceller. Hvis du har holdt en hammer i hånden før, vil du sandsynligvis selv kunne energitilpasse din bolig på nogle områder. På Energimarkedspladsen deltager lokale energi- og håndværksvirksomheder. De kan rådgive dig om, hvad du kan gøre for at energitilpasse din bolig, eller hvad det vil koste at få en virksomhed til at hjælpe dig samt hvornår, din investering er betalt hjem.

Grønne nabofællesskaber

I et grønt nabofællesskab er I flere til at undersøge hvilke muligheder der er for energibesparelser lige præcis jeres område. Når I er flere, der går sammen, vil flere forskellige kompetencer komme i spil, og I kan støtte og inspirere hinanden til at få sat gang i energibesparende initiativer. Grønne nabofællesskaber kan gøre det lettere at komme i gang med forskelige energitiltag, der både gavner din økonomi og klimaet.

18.00 – 18.30 Dørene og standene åbnes
18.30 – 18.35 Velkomst ved arrangørerne
18.35 – 19.00 Præsentation af standene – mikrofonen går rundt
19.00 – 20.00 Korte faglige oplæg:

• Energistyrelsens informationscenter SparEnergi.dk giver gode råd
  • Lokale energisamarbejder i Lyngby-Taarbæk Kommune ved Niels Haxthausen
  • Grønne nabofællesskaber ved Bent Mariager
  • Energibesparelser i bofællesskabet Mageløse ved Claus Davidsen
  • Energibesparelser i praksis ved energirådgiver Janus Hendrichsen

21.00 Tak for i dag

Energimarkedspladsen arrangeres i samarbejde mellem Egedal, Ballerup, Lyngby-Taarbæk og Furesø Kommuner.

Markedsplads2022