Nyhed

Nyt Multihus på Søhøjskolen i Ølstykke indviet

Der var smil, sang, taler og rundvisning, da det nye Multihus på Søhøjskolen tirsdag den 18. april blev indviet. Børn og voksne fejrede den store modernisering af Søhøjskolen. Åbningen af et nyt flot Multihus, nye facader, ekstra klasselokaler, et lækkert caféområde og et undendørs kunstværk blev markeret med en festlig indvielse.

Indvielse Multihus Søhøjskolen 18 April 2023 Talere På Første Række Foto Egedal Kommune
Dagens fem talere på første række til indvielsen af den nye Multisal. Fra venstre: Søren Trier Høisgaard velfærdsdirektør Egedal kommune, Stefan Bendtsen Konstitueret distriktsskoleleder Egedal kommune, Vicky Holst Rasmussen borgmester Egedal Kommune, Søren Vangsgaard arkitekt Nordic Office of Architecture, Martin van der Watt produktionschef Juul & Nielsen. Derefter ses Christine Brochdorf kommunaldirektør i Egedal Kommune og Jens Skov formand for Skole- og Uddannelsesudvalget Egedal Byråd.

Søhøjskolen er den første i rækken af kommunens skoler, som Egedal Kommune disse år udbygger og renoverer. På Søhøjskolen ser vi nu det færdige resultat, og distriktsskoleleder Stefan Bendtsen var glad for at åbne dørene for elever, gæster og samarbejdspartnere på den store indvielsesdag.

Borgmester Vicky Holst Rasmussen ønskede skolens elever, lærere og pædagoger tillykke med det nye flotte Multihus.

- Tillykke med jeres nye Multihus. Her er flot. Hvis det var mig, ville jeg have lyst til at være her hele tiden. Det er jeres hus. Det vil sige, at det er ikke jeres helt alene. Her i Multihuset kan SFO’en være efter skoletid og om aftenen er der åbent for foreningsliv, sagde hun i sin tale, hvor hun også opfordrede eleverne til at drømme og se ud på verden gennem skolens flotte nye vinduer.

Et centralt Multihus til multifunktionelt brug

Det nye Multihus ligger helt centralt i midten af Søhøjskolen og binder skolens indskoling, mellemtrin og udskoling sammen.

At det er et Multihus betyder, at det er multifunktionelt, så eleverne kan bruge huset til forskellige aktiviteter. De kan danse, spille musik, lege eller samles til for eksempel arrangementer som indvielsen her.

Med det nye multihus åbnes desuden op for lokalsamfundet og aftenskoleliv, til for eksempel yoga og dans. Det bliver et multihus med mange funktioner hen over dagen og aftenen, til gavn for skolens brugere og alle kommunens borgere.

Nye miljøer til leg, læring og fritid

Egedal Kommune har stort fokus på at forbedre skoleområdet, og på Søhøjskolen er der nu skabt kreative læringsmiljøer og fleksible rum, hvor eleverne kan lære på forskellige måder - og hvor lærerne får mulighed for at undervise på nye måder.

I skolens nye facader kan man sidde og læse og hygge sig i nicherne og arbejde ved høje borde langs vinduerne, hvor dagslyset er godt. Skolerne kan bruges aktivt både i og uden for skoletiden af flere brugere, og der er skabt fællesrum til gruppearbejde og sociale aktiviteter.

Udearealerne er også i gang med at blive moderniseret, så eleverne kan udfolde fantasien, lege og lære udenfor.

Tillykke til Søhøjskolens brugere

Søren Trier Høisgaard, velfærdsdirektør Egedal kommune, glædede sig over at se skolelivet i de nye rammer. I både Multihuset såvel som i klasselokalerne, hvor eleverne på dagen sad og nød udsigten i de nye store nye vinduesnicher.

Han ønskede skolens brugere tillykke med deres nye miljøer til leg og læring, og rettede en tak for samarbejdet i strategiske byggepartnerskab.

- Det her flotte Multihus havde ikke stået her, hvis ikke der havde været arkitekter, der havde tegnet det, ingeniører og rådgivere, der havde fundet tekniske løsninger, og entreprenører, der havde bygget det, sagde han.

Byggeriet er realiseret i Partnerskabet L:Eg, der består af: Juul & Nielsen, Nordic Office of Architecture, Nerd Arhitects, DEM Ingeniører, EKJ Ingeniører og Egedal Kommune.

Taler om det inspirerende byggeri

Til indvielsen var der desuden taler fra Søren Vangsgaard, arkitekt i Nordic Office of Architecture, som fortalte om idéerne og tankerne bag arkitekturen. Der er skabt rum, der indbyder til nysgerrighed og legende læring, og som medvirker til et forbedret indeklima.

Martin van der Watt fra entreprenørfirmaet Juul & Nielsen talte om det store byggeprojekt, som eleverne har set blive bygget helt tæt på. Han fremviste værktøj og sikkerhedsudstyr og fortalte om håndværkere og mængder af materialer, der skal til for at realisere skolebyggeriet.

Indskolingselever fyldte rummet med sang og udskolingseleverne lyttede intenst til både musik og taler. Herefter var der kage og drikkevarer.

Udendørs blev kunstværket ”Lys til at Lege” indviet, hvor kunstneren Benny Henningsen fra Bureau Detours fortalte om det ”kunstneriske siddemøbel”. Skolens elevråd har været med til at designe kunstværket og vælge placering af det.

Indvielse Multihus Søhøjskolen 18 April 2023 Taler Og Sang Foto Egedal Kommune
Søhøjskolens udskolingselever og lærere, byrådsmedlemmer og de mange samarbejdspartnere lyttede til taler og sang fra indskolingseleverne, og oplevede for første gang den nye multisal i brug.
Indvielse Multihus Søhøjskolen 18 april 2023 Kunstnerisk siddemøbel med byrådsmedlemmer Foto Egedal kommune
Vicky Holst Rasmussen beundrede det nye kunstværk ”Lys til at Lege” sammen med flere byrådsmedlemmer. Kunstværket af Bureau Detours er placeret i gårdrummet udenfor Søhøjskolens nye Multihus.

Kontakt

Ejendom og byggeri

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke
E-mail: internservice@egekom.dk
Tlf.: 7259 6000

Mandag 8-14
Tirsdag og onsdag 10-14
Torsdag 10-17.30
Fredag 10-12