Nyhed

MiniBioblitz ved Naturpark Mølleåen

Kom og vær med til en mini-bioblitz 3. juni! En begivenhed hvor naturelskere samles for at registrere så mange arter som muligt i løbet af en dag.

Bioblizt

Denne mini-Bioblitz er en fantastisk mulighed for at lære mere om naturen og samtidig bidrage til vores viden om den lokale natur. Du behøver ikke at have nogen særlige forudsætninger, da vi vil være i selskab med erfarne biologer og naturvejledere, der vil vise frem og fortælle. Sammen vil vi undersøge både insekter, planter og fugle og hvad vi ellers finder på vores vej igennem skov og eng.

Arrangementet kommer til at foregå i skoven Farum Nyvang og ved Klevads Eng, der ligger i den nordlige del af Egedal. Dette er også stedet hvor Egedals kommende naturcenter skal ligge, og grunden til at vi gerne vil dykke ned i dette områdes spændende natur.

Bioblitz er ikke kun for de voksne!

Det er en sjov og lærerig aktivitet for hele familien. Man lader sig rive med af naturen og naturparkens mange små stier og åndehuller. Det bliver en dag fyldt med nye indsigter og oplevelser, der vil give både børn og voksne mulighed for at lære mere om den lokale natur og dens betydning for vores planet. Denne intensive undersøgelse af den biologiske mangfoldighed på et specifikt område, giver alle interesserede mulighed for at bidrage til vores viden om naturen.

Så sæt kryds i kalenderen den 3. juni og tag med på en dag i naturens tegn. 

Egedal Naturcenter

Farum Nyvang er også stedet, hvor Egedal Kommunes nye naturcenter kommer til at ligge - netop på grund af områdets forskelligartede og naturskønne landskab.

Bo Brøndum fra Egedal Kommunes byråd og formand for Naturparkrådet, byder velkommen, og fortæller om planerne for det kommende naturcenter inden dagens bioblitz. 

Vi mødes kl. 10 ved den store P-plads på Farumvej 133, hvor der vil blive budt velkommen. Derefter begiver vi os ind i skoven og til engen, hvor selve bioblitzen vil foregå – vi kommer bl.a. til at være omkring lejrpladsen lige nord for Farumvej, og ved Klevads Eng”.

Se mere om arrangementet her.

Danmarks Naturfredningsforening Egedal og Naturpark Mølleåen har i samarbejde arrangeret begivenheden, ligesom en række andre events i løbet af året. Du finder dem alle i naturparkens egen kalender lige her

Naturpark Mølleåen - Kalender

Kontakt

Klima, natur og miljø

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke
E-mail: klima_natur_miljoe@egekom.dk
Tlf.: 7259 6000

Mandag 8-14
Tirsdag og onsdag 10-14
Torsdag 10-17.30
Fredag 10-12