Nyhed

Pulje skal få flere el-delebiler på vejene

Den 3. juli åbner Transportministeriet for en samlet pulje på ca. 100 mio. kroner, som skal få flere el-delebiler ud på de danske veje.

El Delebiler
Pulje skal få flere el-delebiler på vejene.

El-biler vinder frem i Danmark. Det samme gør delebilsordninger. Og nu skal kombinationen af de to ting styrkes, så der kan komme endnu flere eldrevne delebiler rundt om i landet. Det er formålet med den pulje på godt 100 millioner kroner, som forligskredsen bag vejdelen af Infrastrukturplan 2035 – Fremtidens veje – har godkendt.

Puljemidlerne skal først og fremmest gå til projekter og tiltag, som foreninger, virksomheder og partnerskaber mellem disse står bag. 

Det kan eksempelvis være el-delebiler med fast stamplads, for eksempel ved boligforeninger, el-delebiler uden fast stamplads, nabo-til-nabo el-delebilsordninger, eksempelvis en platform, der faciliterer brugen af el-delebiler.
Projekterne kan derudover være:

  • Etablering af dedikerede p-pladser med ladestandere.
  • Etablering af ladestandere på eksisterende delebilspladser.
  • Pilotprojekter, der kan undersøge delebilers samspil med kollektiv transport eller afprøver nye anvendelsesområder, brugergrupper eller platforme.
  • Pilotprojekter, der kan afdække interessen for el-delebiler i et lokalområde.
  • Udvikling af tiltag og platforme, der fremmer brugen af el-delebiler.

Der kan søges om tilskud på op 75 pct. af et projekts støtteberettigede totalomkostninger ekskl. moms. 

Puljen er delt i to, så der kan søges om midler i både 2023 og 2024. Ansøgningen til puljemidler i 2023 åbner 3. juli og lukker 6. oktober. Ansøgning til midlerne for 2024 åbner 3. juni 2024 og lukker 30. september 2024.

Læs mere her.

Kontakt

Erhvervsteamet

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke
E-mail: Erhverv@egekom.dk
Tlf.: 7259 7207 eller 7259 6259