Nyhed

Mange borgere engagerede i Egedal Kommunes budget

I fredags udløb høringsfristen for forslagene til Egedal Kommunes budget for 2024. Der er indkommet mere end 100 forslag. ”Imponerende”, siger borgmesteren.

Måltid Budgetborgermøde

Høringsfristen for forslagene til budgettet 2024 udløb fredag den 8. september. Der er indkommet 113 svar i høringsperioden.

”Det høje antal høringssvar vidner om et meget stort engagement blandt Egedals borgere. Høringssvarene er et vigtigt bidrag til de videre budgetforhandlinger, og er med til at give en god og oplyst debat”, siger borgmester Vicky Holst Rasmussen (S).

Udover høringssvarene tager de videre budgetforhandlinger også udgangspunkt i de ønsker, som deltagerne leverede til politikerne på borgermødet om budgettet 31. august på Egedal Rådhus. En engageret debat handlede her både om, hvad pengene skal bruges på i den kommende budgetperiode, og om større politiske emner. Der var blandt andet mange input på ældreområdet, herunder spørgsmålet om, hvorvidt man kan nedbringe omfanget af dokumentation af indsatser på ældreområdet. Samarbejdet mellem kommunen og civilsamfundet og frivillige blev også drøftet.

Den videre proces for budgettet er nu:

  • september førstebehandler Økonomiudvalget budgettet
  • september førstebehandler Byrådet budgettet
  • Ultimo september forventes et budgetforlig 
  • oktober 2. behandles budgettet i Økonomiudvalget
  • oktober 2. behandles budgettet i Byrådet og vedtages

Budgetmateriale og høringssvar kan læses her.

Bo Budgetborgermøde (1)

Kontakt

Borgerservice og organisation

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke
E-mail: kommune@egekom.dk
Tlf.: 7259 6000

Mandag 8-14
Tirsdag og onsdag 10-14
Torsdag 10-17.30
Fredag 10-12