Nyhed

Tilbud om gratis vaccination mod influenza og Covid-19

Det er blevet den tid på året, hvor influenza og covid-19 har gode betingelser. Sundhedsstyrelsen anbefaler derfor vaccination til +65 årige samt yngre personer i øget risiko. Tilbuddet gælder fra den 1. oktober til den 15. januar.

Vi står over for en kommende efterårs- og vintersæson, hvor vi forventer, at forekomsten af både influenza og covid-19 vil stige. Den gode nyhed er, at vi har et stærkt værktøj til rådighed for at beskytte os selv og dem vi holder af, nemlig vaccination. Sundhedsstyrelsen understreger vigtigheden af vaccination, da det reducerer risikoen for alvorlige sygdomsforløb betydeligt.

Influenza og covid-19 kan begge have milde symptomer for nogle, men for andre kan de udvikle sig til alvorlige og endda livstruende tilstande. Derfor anbefaler Sundhedsstyrelsen, at specifikke grupper modtager vaccination for at beskytte sig selv og samtidig bidrage til at bremse smittespredningen.

Hvem anbefales vaccination?

  1. Personer på 65 år og derover: Når du er fyldt 65 år, er du i øget risiko for at blive alvorligt syg af både influenza og covid-19, også selvom du er rask. Vaccination beskytter dig mod et alvorligt sygdomsforløb.

  2. Personer med kroniske sygdomme: Kroniske sygdomme og tilstande kan svække immunforsvaret, hvilket bl.a. betyder, at man kan være i øget risiko for at få et alvorligt forløb med covid-19 og influenza, fordi immunforsvaret ikke virker helt, som det skal. Derfor anbefales vaccination.

  3. Gravide i 2. og 3. trimester: Er du gravid, er du i øget risiko for komplikationer, hvis du får influenza eller covid-19. Vaccination beskytter både dig og dit ufødte barn.

  4. Børn i alderen 2-6 år: Langt de fleste børn bliver ikke alvorligt syge, men influenza giver hvert år bekymringer, fravær og brud på hverdagen i mange familier. Børn bliver vaccineret med næsespray ved at få et pust i hvert næsebor, hvilket kan være en lettelse for både børn og voksne. 

Hvis du er usikker på, om du tilhører en af disse grupper, kan du læse mere på Sundhedsstyrelsens hjemmeside, eller henvende dig til egen læge.

Læs mere og book tid

Du kan læse mere om vaccinationer og anbefalingerne på Sundhedsstyrelsens hjemmeside:
Efterårets vaccinationer - Sundhedsstyrelsen

Er du i tvivl om dit barn skal vaccineres, kan du læse mere om vaccination af børn her:
Influenzavaccination til børn - Sundhedsstyrelsen

Eller du kan booke tid direkte på:
Velkommen - vacciner.dk

Billede af mor og barn, der sidder sammen
Mor og barn sidder sammen.

Kontakt

Sundhed og omsorg

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke
Tlf.: 7259 6000