Pressemeddelelse

Egedal kommune styrker erhvervslivet

Politikerne i Egedal Kommune vil gøre det billigere og lettere for det lokale erhvervsliv at drive forretning. Det stod klart efter at de i tirsdags vedtog budgettet for 2020.

Charlotte Haagendrup
Charlotte Haagendrup, formand for Kultur- og Erhvervsudvalget

- Det er et supergodt budget, som jeg er både glad og stolt over.

Sådan siger formand for Kultur- og Erhvervsudvalget Charlotte Haagendrup. For at lykkes med kommunens ambition, bliver det nu billigere for kommunens erhvervsliv, der dermed får bedre mulighed for at tiltrække og ansætte mere arbejdskraft. Samtidig gøres det mere attraktivt for nye erhvervsdrivende og virksomheder at slå sig ned inden for kommunens grænser.

Helt konkret har politikerne en ambition om, at blive en af de 10 bedste kommuner at drive virksomhed i hovedstadsområdet. Det har man nu taget første skridt imod.
Ved at halvere dækningsafgiften for Egedals virksomheder, som er en del af det netop indgåede budget, skal der skabes endnu bedre vilkår for erhvervslivet og dermed grobund for flere lokale arbejdspladser.

- Jeg er særlig glad for vi i byrådet sætter handling bag ordene om, at vi vil forbedre forholdene for vores erhvervsvirksomheder og nu halverer dækningsafgiften. I en kommune som Egedal, er det helt afgørende at vores erhvervsliv trives og tiltrækker både nye borgere og skaber flere arbejdspladser. Det vil være med til at styrke brandét af kommunen som stedet, hvor man har den bedste hverdag, siger Charlotte Haagendrup.

Samarbejdet med skolerne styrkes

På budgettet blev der også sat 100.000 kr. af til at støtte, at flere virksomheder kan deltage i åben skole samarbejdet. Det kan være svært for mindre virksomheder at bruge tid på den slags aktiviteter, samtidig med at ordrebogen skal fyldes, hvis man kun er én eller to ansatte. Det vil styrke det lokale erhvervsliv og erhvervsforeningens samarbejde med skolerne og gøre det lettere for eleverne at starte på en erhvervsuddannelse. Det glæder Egedals Borgmester.

- Det betyder jo at kommunens børn også får mulighed for en erhvervskarriere umiddelbart efter folkeskolen. Børnene er fremtiden og ved at have balance i økonomien og skabe et godt samarbejde mellem skoler og erhvervsliv, sikres en bedre hverdag for børnefamilier. Vi vil jo gerne at tilflyttere fra eks. København vælger Egedal, hvor der er trygt og godt for børnene, billigere boliger, grønne omgivelser og mulighed for at få et job i nærområdet - også for børnene på sigt, siger borgmester i Egedal Kommune, Karsten Søndergaard.

Borgmester Karsten Søndergaard. Foto Hanne Loop
Borgmester Karsten Søndergaard

E-mail: presse&kommunikation@egekom.dk

Pressetelefon