Pressemeddelelse

Konstruktion og krans rejst på ny daginstitution

Med taler og omvisning fejrede Egedal Kommune i dag rejsegilde på den nye daginstitution i Smørum. Byggeriet skal danne ramme for trivsel, udvikling og leg for kommunens yngste borgere fra juni 2020.

Rejsegilde På Ny Daginstitution I Smørum 8 Okt 2019 Foto Egdal Kommune

Der blev holdt taler indendørs i den rå bygning, hvor Mette Mylin, chef for Center for Ejendomme og Intern Service bød velkommen.

Borgmester Karsten Søndergaard fortalte om den store byggeaktivitet, der er i området i Smørum lige nu og som medvirker til, at Egedal Kommunes familier her får nye muligheder for at få den bolig, der passer til det sted, de er i livet. En byggeaktivitet, der desuden giver muligheder for at få nye borgere til kommunen, der kan leve det gode hverdagsliv i Egedal kommune.

- Parcelhusene skyder op på Dyvelåsen. Vi sælger for tiden byggegrunde til nye virksomheder i Kong Svends park, og vi er dialog med partnere, der vil hjælpe os med at byudvikle området fra Kildedal station op mod Kong Svends høj, sagde Karsten Søndergaard.

Og der er børn på vej til den nye daginstitution.

- Det myldrer også med småbørn i Smørum for tiden. Egedalborgerne får flere børn og flere flytter her til. De skal have de bedste rammer for et godt familieliv. Vores nye dagsinstitution i Smørum er udformet, så den både stimulerer kreativitet og trivsel og fungerer godt i hverdagen, sagde han.

Flot og inspirerende byggeri med facade og tag af naturmaterialer

Egedal Kommune takkede entreprenører og arkitekter for at have nået første store milepæl på et flot og inspirerende byggeri.

- Vi valgte dette projekt, som Team Combi BYG har udarbejdet, fordi der er tale om særdeles gode løsninger både indvendigt som udendørs. Ved at give bygningen to etager har arkitekter skabt en bygning med det, man kalder ”et lille fodaftryk” på grunden. Herved får vi skabt mere plads til udeareal og legeplads og udnyttelse af den skrånende grund, sagde Ib Sørensen, 1. viceborgmester og formand for Planudvalget.

Forslaget lever op til de overordnede pædagogiske intentioner og krav, som kommunen havde stillet op i byggeprogrammet.

- Det er enkelt og overbevisende. Der er plads til fleksibilitet i en hverdag med børne- og voksenliv, der skal leves i fællesrum og hyggekroge. Der er tale om en unik arkitektur. Det bliver et vartegn i bydelen, sagde Ib Sørensen.

Planer bliver til virkelighed

Carina Buurskov, formand for Egedal Kommunes Familieudvalg er glad for at se, hvordan planerne er ved at blive til virkelighed.

- Jeg er så glad for at se byggeriet skride fremad. Jeg glæder mig til fortsat at følge det og så ser jeg frem til, at det står færdigt og klar til at tage imod vores alleryngste borgere til sommer.

Indretningen giver mange muligheder for at skabe tryghed med det nære i det store.

- I Egedal Kommune ønsker vi kvalitet og nærvær i vores dagtilbud. Derfor vedtog Byrådet i slutningen af august 2019 en helt ny vision for dagtilbudsområdet. Målet er, at vi i børnehøjde leverer høj kvalitet med udvikling og læring, igennem leg og nærvær, sagde Carina Buurskov.

Engagement gennem hele projektet

Arkitekt Susanne Østergaard Schanz fra Pluskontoret Arkitekter fortalte om den vilje, begejstring og ambition, der fra første idé og gennem hele projektforløbet har præget arbejdet med den nye daginstitution. Hun glæder sig til, at byggeplads bliver til legeplads og landskab.

Jacob Bossen afsluttede talerækken med en forsikring om, at den nye daginstitution bliver færdig til tiden og at den bliver af god kvalitet.

Daginstitution får plads til ca. 136 børn, fordelt på fire vuggestuegrupper og fire børnehavegrupper. Den hedder lige nu ”Ny Smørum”, men i 2020 tænker Egedal Kommune at lave en proces, hvor blandt andet børnene vil have mulighed for at komme med bud på et permanent navn.

Ejendomme og Intern Service

E-mail: internservice@egekom.dk