Pressemeddelelse

Dialog om Budget 2020-2023

Kommunens budget for 2020-23 er i dag sendt i offentlig høring indtil 1. oktober. Tirsdag den 24. september er alle interesserede borgere inviteret til møde og dialog på rådhuset om de konkrete budgetforslag. Det vil i år også være muligt at følge med i borgermødet og stille spørgsmål via kommunens Facebook-kanal.

De økonomiske rammer for kommunens budgetlægning er endnu ikke fuldstændig på plads. Det skyldes, at regeringen på grund af folketingsvalget i juni, først for nylig har indgået økonomiaftale med Kommunernes Landsforening om kommunernes økonomi for de kommende år.

De centrale økonomiske udmeldinger fra Indenrigsministeriet, som har indflydelse på Egedals økonomi i form af f.eks. skat, blok- og finansieringstilskud fra staten samt udligning mellem landets kommuner, er således endnu ikke meldt ud. Budgetprocessen i Egedal er derfor også anderledes i år, idet den offentlige høringsperiode ligger senere, og perioden for de politiske forhandlinger er forkortet.
 
Borgmester Karsten Søndergaard forklarer: ” Vi har i Byrådet forsøgt at forberede os på den værst tænkelige økonomiske situation for at være på forkant og tage højde for de usikkerheder, der stadig udestår. Der indgår derfor mulighed for besparelser for i alt 44 mio. kr. på tværs af alle kommunens service- og ansvarsområder i det budgetkatalog, som vi har sendt i høring i dag. Men forhåbentlig bliver det ikke nødvendigt at gennemføre alle initiativerne.”

Egedalborgere opfordres til dialog – både offline og online

Byrådet inviterer alle interesserede borgere til dialog om de konkrete budgetforslag på tirsdag den 24. september kl. 18-21 ved et borgermøde på rådhuset. Mødet starter med et let måltid og mulighed for uformel snak med politikerne. Og som et forsøg vises debatten fra borgermødet også live på kommunens Facebook-kanal, så de borgere, der ikke har mulighed for at møde op, kan følge med i dialogen og stille spørgsmål hjemmefra.

”Jeg håber, at rigtig mange egedalborgere vil deltage i dialogen, stille spørgsmål og kommentere - både offline til selve mødet og online på Facebook. Vi skal have forslagene vendt og belyst fra flest mulige sider, så vi i Byrådet kan træffe de svære beslutninger på det bedste grundlag”, slutter Karsten Søndergaard.

Budgetforslag og høringsfrist

Kommunens budgetkatalog med samtlige prioriteringsforslag er tilgængelige på kommunens hjemmeside her.

Sidste frist for høringssvar til budgetforslagene er den 1. oktober kl. 12.00

Kontakt

Økonomi

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke
E-mail: okonomi@egekom.dk
Tlf.: 7259 6000

Mandag 8-14
Tirsdag og onsdag 10-14
Torsdag 10-17.30
Fredag 10-12